- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίγυπτος: Αστυνομικός δολοφόνησε δύο χριστιανούς λόγω προσωπικής διαφοράς
Ο επίσκοπος της επαρχίας διαβεβαίωσε ότι φόνοι αυτοί δεν είχαν σχέση με τη θρησκεία
Αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την Τετάρτη δύο χριστιανούς, πατέρα και γιο, μπροστά σε εκκλησία στη Μίνια εξαιτίας «προσωπικής διαφοράς», δήλωσε ο επίσκοπος της επαρχίας αυτής της κεντρικής Αιγύπτου.
Ο Μακάριος, επίσκοπος στην επαρχία Μίνια, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι φόνοι αυτοί δεν είχαν σχέση με τη θρησκεία, μολονότι η κοινότητα των κοπτών (των χριστιανών μειονοτικών) στην Αίγυπτο έχει γίνει στόχος πολλών φονικών επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει στην πλειονότητα των περιπτώσεων η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στη ροή αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο επίσκοπος, αστυνομικός που φρουρούσε εκκλησία στην πόλη Μίνια άνοιξε πυρ εναντίον «του Ιμάντ Καμάλ Σαντίκ, 49 ετών, και του γιου του Δαυίδ Ιμάντ, 21 ετών (...) εξαιτίας προσωπικής διαφοράς».
Ο αστυνομικός συνελήφθη και μετήχθη για ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα στη Μίνια, 250 χλμ. νότια του Καΐρου, σύμφωνα με το κείμενο.
«Επρόκειτο για προσωπική διαφορά κι όχι για (υπόθεση που συνδεόταν με) τη θρησκεία», επέμεινε ο επίσκοπος Μακάριος μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς και σκότωσαν επτά πιστούς. Την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ, περίπου έναν χρόνο μετα την προηγούμενη επίθεση που είχε διαπράξει εναντίον μελών της χριστιανικής μειονότητας.
Η κοπτική κοινότητα και η χριστιανική μειονότητα συνολικά στην Αίγυπτο είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη στη Μέση Ανατολή και τα μέλη της υπολογίζεται πως αντιστοιχούν στο 10% των περίπου 100 εκατομμυρίων Αιγυπτίων. Ωστόσο πολλοί χριστιανοί διαμαρτύρονται ότι υφίστανται διακρίσεις σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι μουσουλμάνοι και καταγγέλλουν πως γίνονται συχνά στόχοι εξτρεμιστών.
Πάνω από εκατό μειονοτικοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εναντίον κοπτών που έχουν διαπραχθεί στην Αίγυπτο από τα τέλη του 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eξετάζεται αν ο γιος του είχε θέσει αντιρρήσεις στο σχέδιο του πατέρα
Η Κομισιόν αποδίδει την ευθύνη σε Ρωσία και Λευκορωσία για τα περιστατικά drones στη Βαλτική
Ο Κινέζος ηγέτης υποδέχθηκε με τιμές τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο
Φίλοι και συνάδελφοί της αρνούνται να πιστέψουν ότι το όμορφο κορίτσι που αγαπούσε τον ωκεανό χάθηκε με τόσο τραγικό τρόπο
Γονατισμένοι δίπλα-δίπλα και δεμένοι πισθάγκωνα οι συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla
Μαχητικά του ΝΑΤΟ προχώρησαν σε αναχαίτιση
Η Κνεσέτ ενέκρινε προκαταρκτικά τη διάλυσή της εν μέσω πολέμου και πολιτικής κρίσης
«Σε περίπτωση που σου τελείωναν τα αρώματα», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει ότι δεν απαιτούνται ειδικά μέτρα
Στο παρελθόν ο Γκουτέρες έχει προειδοποιήσει ότι ο ΟΗΕ είναι αντιμέτωπος με «άμεση οικονομική κατάρρευση»
Κατηγορούνται ότι διοχέτευαν επιστημονικά δεδομένα από ακαδημαϊκούς και πανεπιστήμια στο Μόναχο
«Απόλαυσα τα πάντα. Δεν μετανιώνω για τίποτα», δήλωσε η Αλεσάντρα Μουσολίνι
Στα ύψη οι τιμές ντίζελ εξαιτίας της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή
Σκληρή προειδοποίηση της Τεχεράνης προς ΗΠΑ και Ισραήλ - Σε κρίσιμο σημείο οι διπλωματικές προσπάθειες
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κατηγόρησε την κουβανική κυβέρνηση για τα «αφάνταστα δεινά» των κατοίκων του νησιού
Η Λόρνα Χαϊντίνι αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες πρώην συναδέλφου της, ο οποίος αξίωνε εκατομμύρια δολάρια
Tάχιστα οι διαδικασίες επαναπατρισμού
Η ιστορία της πρωτοπόρου πιλότου και το άλυτο μυστήριο της εξαφάνισής της
Ο Ισάκ Άντικ σκοτώθηκε το 2024 όταν έπεσε από ύψος 100 μέτρων κατά τη διάρκεια πεζοπορίας με τον γιο του
Βαθαίνει το ρήγμα στη Συμμαχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.