Κοσμος

Είδε τη βασίλισσα Ελισάβετ και κρύφτηκε: Η απίστευτη αντίδραση ενός μικρού αγοριού (video)

Στο αρχαιότερο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Queen Elizabeth Scares Away Child

Απρόσμενη εξέλιξη είχε την Πέμπτη η επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά στο Λονδίνο.

Όταν ένα 9χρονο αγόρι, ο Νέιθαν Γκραντ, την αντίκρισε, τράπηκε σε φυγή και μπουσουλώντας κρύφτηκε πίσω από τους μεγαλύτερους. Η αντίδρασή του θύμισε αυτό που αρκετοί από τους μεγάλους έχουν ξεχάσει: Τα παιδιά κάνουν αυτό που αισθάνονται και δεν προσποιούνται.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε το Coram (πρώην Foundling Hospital), το αρχαιότερο φιλανθρωπικό ίδρυμα για εγκαταλελειμμένα παιδιά στη Βρετανία. Ιδρύθηκε το 1739 από τον Άγγλο θαλασσοπόρο και φιλάνθρωπο Τόμας Κόραμ. Την Ελισάβετ υποδέχτηκε ο Έντουαρντ Νιούτον, ετών 102, ο παλαιότερος εν ζωή άνθρωπος που δέχτηκε τη φροντίδα του συγκεκριμένου ιδρύματος.

twitte23432.jpg
Twitter

«Μεγάλωσα στο Foundling Hospital. Ακόμη θυμάμαι τον βασιλιά Γεώργιο τον Ε' και τη βασίλισσα Μαρία, το 1926. Ήταν υπέροχο λοιπόν που είχα την ευκαιρία να τη συναντήσω» ανέφερε σε δήλωσή του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε το φιλανθρωπικό ίδρυμα για να εγκαινιάσει το «Queen Elizabeth II Centre», ένα εθνικό κέντρο αριστείας για παιδιά, το οποίο πήρε το όνομά της. Η δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου εντάσσεται σε σειρά ενεργειών για τον εορτασμό των 350 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή Τόμας Κόραμ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ