- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κίτρινα Γιλέκα: Ο Μακρόν δεν πάει Σερβία – Ο Λε Μερ επιστρέφει εσπευσμένα από Eurogroup
Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού ζητεί «μορατόριουμ» στις διαδηλώσεις
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «ανέβαλε» την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Σερβία την Τετάρτη και την Πέμπτη «λόγω της κατάστασης» στη χώρα του, ανακοίνωσε απόψε ο Σέρβος ομόλογός του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Ετοιμαζόμασταν για την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν. Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο πρόεδρος Μακρόν μου ζήτησε να αναβάλουμε για μερικές εβδομάδες την επίσκεψή του στη χώρα μας», είπε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ αποχώρησε εσπευσμένα από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιστρέψει στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση.
Ο Γάλλος αξιωματούχος που έκανε αυτή την ανακοίνωση δεν διευκρίνισε τι αφορά αυτή η «πολύ σημαντική» συνάντηση. Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις με αφορμή τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Λε Μερ θα επιστρέψει αργότερα απόψε στη Βρυξέλλες όπου προσπαθεί να πείσει τους ομολόγους του για την αναγκαιότητα ενός κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης και την επιβολή φόρου στις μεγάλες ιντερνετικές εταιρείες, δύο προτάσεις που συνιστούν βασικά σημεία στην πολιτική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, ο πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού, τάχθηκε σήμερα υπέρ ενός «μορατόριουμ» στις διαδηλώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ώστε να ημερήσουν τα πνεύματα, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που είναι προγραμματισμένη για αυτό το Σάββατο.
«Θεωρούμε σαφέστατα ότι χρειάζεται ένα μορατόριουμ στις διαδηλώσεις», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής της δημάρχου Αν Ινταλγκό.
Όταν ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη ματαίωση της διαδήλωσης του Σαββάτου, απάντησε ότι «θα προτιμούσε κάτι τέτοιο, αντί να την δει να μετατρέπεται σε αντάρτικο πόλης».
Από το περιβάλλον της Ινταλγκό έγινε γνωστό ότι ο δήμος εξετάζει σοβαρά αυτήν την πιθανότητα.
Η δήμαρχος του Παρισιού και πολλών άλλων πόλεων συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ για να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας στην πρωτεύουσα.
Περισσότερες από 140 πορείες είναι προγραμματισμένο να γίνουν το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ομοσπονδία Attac, μια εκ των οργανωτών αυτών των κινητοποιήσεων για το κλίμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.