- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μακρόν για την κόλαση στο Παρίσι: «Ποτέ δεν θα δεχτώ τη βία»
«Καμιά αιτία δεν δικαιολογεί την επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης και τη βεβήλωση της Αψίδας του Θριάμβου να βεβηλώνεται»
Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί «ποτέ τη βία» που ξέσπασε στο Παρίσι γύρω από μια συγκέντρωση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» και τόνισε ότι το κύμα βίας και βανδαλισμού στο Παρίσι σήμερα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο και δεν έχει τίποτα να κάνει με μια ειρηνική έκφραση ενός νόμιμου θυμού.
«Πάντα θα δέχομαι διαμαρτυρίες, πάντα θα ακούω την αντιπολίτευση, αλλά ποτέ δεν θα δεχτώ τη βία. Καμιά αιτία δεν δικαιολογεί την επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης, το πλιάτσικο στα καταστήματα, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, περαστικοί και δημοσιογράφοι να απειλούνται, η Αψίδα του Θριάμβου να βεβηλώνεται», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας από το Μπουένος Άιρες, στο τέλος της συνόδου της G20.
Ο Μακρόν αρνήθηκε να δεχτεί ερωτήσεις έπειτα από μια μέρα ταραχών στο Παρίσι, αλλά δήλωσε ότι εκείνοι που διέπραξαν βίαιες ενέργειες απλά επιζητούσαν να σπείρουν το χάος. Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι συγκάλεσε συνεδρίαση με τους κορυφαίους υπουργούς του μόλις επιστρέψει στο Παρίσι για να συζητήσουν πώς θα απαντήσουν σε αυτό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.