Κοσμος

258 δρομείς «κόβουν δρόμο» σε ημιμαραθώνιο αλλά τους πιάνει η κάμερα (video)

Στην Κίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shenzhen half marathon descends into chaos after runners cheat

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 258 δρομείς αποκλείστηκαν στον ημιμαραθώνιο του Shenzhen μετά την αποκάλυψη της τεράστια απάτης στον αγώνα της 25ης Νοεμβρίου.

Βίντεο από την αστυνομία, κατέγραψε τους δρομείς να «κόβουν δρόμο» προκαλώντας σάλο και όχι άδικα.

Περίπου 16.000 άτομα εκτιμήθηκε ότι θα συμμετάσχουν στην κούρσα την περασμένη Κυριακή στις 25 του μήνα. Επρόκειτο μάλιστα για έναν από τους 1.000 μαραθώνιους που διεξάγονται σε ολόκληρη τη χώρα το 2018 μόνο.

Μόλις λίγες μέρες αργότερα ανακαλύφθηκε ωστόσο, ότι στον επίμαχο ημιμαραθώνιο 258 δρομείς είχαν «κλέψει» κόβοντας δρόμο μέχρι και 3 χλμ ενώ άλλοι προσέλαβαν ανθρώπους να τρέξουν γι αυτούς.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τις παραβιάσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο μαραθώνιος δεν είναι απλώς άσκηση, είναι μια μεταφορά για τη ζωή και κάθε δρομέας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του», δήλωσαν οι διοργανωτές του αγώνα μετά τον αγώνα.

Το βίντεο πάντως είναι απολαυστικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράν: Η Νάζια Ματάνι, πρώην δημοσιογράφος και κοινωνική ακτιβίστρια, μιλά για την ενότητα και το σκοτάδι που απλώθηκε στο Ιράν
«Ο φόβος τελείωσε»: Ιρανή ακτιβίστρια μας μεταφέρει στους δρόμους της Τεχεράνης

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY