- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλβίνι: «Το έργο» Standard & Poor's το «έχουμε ξαναδεί»
Ο οίκος αξιολόγησης μετέβαλε την προοπτική της ιταλικής οικονομίας από σταθερή σε αρνητική
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, σχολίασε την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος μετέβαλε την προοπτική της ιταλικής δημόσιας οικονομίας από σταθερή σε αρνητική.
«Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Οι οίκοι αξιολόγησης δεν πήραν είδηση την διεθνή κρίση; Στην Ιταλία δεν θα τιναχτούν στον αέρα ούτε οι τράπεζες ούτε οι επιχειρήσεις», τόνισε ο Σαλβίνι.
Ο δε αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο υπογράμμισε μέσω Twitter: «Οι οίκοι αξιολόγησης δεν μετρούν την ευημερία των πολιτών μιας χώρας, αλλά όποιος περίμενε τον Standard & Poor's για να συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση, πρέπει να απογοητεύτηκε. Το αξιόχρεο της ιταλικής οικονομίας έμεινε αμετάβλητο. Προχωρούμε! Η αλλαγή έρχεται».
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι «η κρίση του οίκου Standard & Poor's είναι ορθή, υπό το φως της οικονομικής ευρωστίας της Ιταλίας», ενώ σε ότι αφορά την μεταβολή της οικονομικής προοπτικής από σταθερή σε αρνητική προσθέτει πως η κυβέρνησή του «έχει εμπιστοσύνη ότι οι αγορές και οι διεθνείς θεσμοί θα κατανοήσουν την χρησιμότητα των μέτρων που περιέχει ο προϋπολογισμός».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.