Κοσμος

Αμετανόητος Τραμπ: Κατηγορεί τα μίντια για τον «θυμό» της αμερικανικής κοινωνίας

Μία ημέρα μετά το χάος με τα τρομοδέματα σε Δημοκρατικούς αλλά και το CNN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20225330.jpg
© EPA/Ron Sachs

«Μην περιμένετε ο Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη που ανεβάζει τους τόνους του πολιτικού λόγου σε σημείο ανάφλεξης παρόλο που η προηγούμενη ημέρα θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μια εθνική τραγωδία», γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNN σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατέφυγε για άλλη μια φορά στο αγαπημένο του παιχνίδι: το blame game (σ.σ. παιχνίδι κατηγοριών) όλων των μέσων ενημέρωσης πλην του Fox News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι υποκινούν την οργή και την πολιτική ρητορική του μίσους καθώς άλλο ένα ύποπτο δέμα, που φέρεται να είναι παρόμοιο με τα δέματα-βόμβες που εστάλησαν σε Δημοκρατικούς αυτή την εβδομάδα, εντοπίστηκε στο Μανχάταν. «Ένα μεγάλο μέρος του Θυμού που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας έχει προκληθεί από τη σκόπιμα λανθασμένη και ανακριβή δημοσιογραφία των Παραδοσιακών ΜΜΕ στην οποία αναφέρομαι ως Ψεύτικες Ειδήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Έχει γίνει τόσο κακό και μισητό που ξεπερνάει κάθε περιγραφή. Τα Παραδοσιακά ΜΜΕ πρέπει να καθαρίσουν τα του οίκου τους, ΓΡΗΓΟΡΑ!»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταγγέλλει τα μίντια για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) ή που αποκαλεί τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού». Έχει, όμως, ειδική βαρύτητα αυτό το τελευταίο tweet καθώς ένας από τους στόχους των τρομοδεμάτων ήταν ένας δημοσιογραφικός οργανισμός, ο οποίος μάλιστα ασκεί εποικοδομητική κριτική στην αμερικανική ηγεσία.

Την ώρα που ο Τραμπ τουίταρε κατά των ΜΜΕ ένα ακόμα τρομοπακέτο εμφανίσθηκε στη Νέα Υόρκη και μάλιστα σε τοποθεσία που σχετίζεται με έναν Αμερικανό που δημοσίως επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο. Το ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στο εστιατόριο που διατηρεί ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην περιοχή Τριμπέκα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ