Βαρθολομαίος εναντίον Ρωσίας: Καλοπληρωμένα άρθρα και μαύρη ρωσική προπαγάνδα για Oυκρανικό (video)
Σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία πως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει απέναντι στις πιέσεις
Σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία πως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει απέναντι στις πιέσεις για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα έστειλε χθες το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ομογένειας της Πόλης για την συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Κοινότητας Φερικόϊ ξεκαθάρισε πως τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδράζονται σε αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθοδοξία.
«Είτε αρέσει στους φίλους μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Το οικουμενικό Πατριαρχείο για να επιλύσει το ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα, προβάλλει τα προνόμια και τα δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών συνόδων και μάλιστα της 4ης Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος, που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία. Είτε αρέσει στους φίλους μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε σε άρθρο του συγγραφέα Αλεξάνδρου Μασσαβέτα, στο διαδικτυακό περιοδικό inside story, ο οποίος είχε σημειώσει πως το εκκλησιαστικό Brexit της Μόσχας θα αποβεί μπούμεραγκ για τη Ρωσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.