Κοσμος

«Ελευθερία, Ισότητα, Μπαπέ» - To Μποντί υποδέχεται τον δικό του ήρωα, Κιλιάν (video, εικόνες)

Ο άσσος των γηπέδων δεν ξεχνά την παλιά του γειτονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dans les pas de Kylian Mbappé à Bondy, Equipe de France I FFF 2018

«Ελευθερία, Ισότητα, Μπαπέ». Ο νέος άσος των γηπέδων και τροπαιούχος παγκόσμιος πρωταθλητής, Κιλιάν Μπαπέ, επέστρεψε στην πόλη που έμαθε μπάλα και μεγάλωσε για να γιορτάσει μαζί τους συνδημότες τους την κατάκτηση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Το ίδιο έχουν κάνει εξάλλου οι περισσότεροι συμπαίκτες του στην εθνική Γαλλίας.

Ο Κιλιάν Μπαπέ επέστρεψε στο Μποντί, ένα βορειοανατολικό προάστιο του Παρισιού, στα δέκα χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Επέστρεψε σαν ήρωας και έδωσε χαρά σε δεκάδες παιδάκια που έχουν γεμίσει τα δωμάτιά τους με αφίσες του 19χρονου Κιλιάν. Γιατί αυτός είναι το ίνδαλμά τους.

Μετά τον ήρωα των μαγκρέμπ Ζινεντίν Ζιντάν ήρθε η σειρά τα δύσκολα προάστια του Παρισιού να αποκτήσουν τον δικό τους «θεό» της μπάλας. 

«Καλημέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε. Είναι μεγάλη η χαρά μου να σας βλέπω όλους εδώ μαζεμένους. Ήθελα πάντα να επιστρέψω εδώ κρατώντας το παγκόσμιο τρόπαιο, αλλά δεν κατέστη δυνατό», είπε ο Κιλιάν αντικρίζοντας το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο στάδιο Léo Lagrange του Μποντί.

20197891.jpg
© EPA/Christophe Petit Tesson


Ο κόσμος πλημμύρισε με δώρα τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί στο γήπεδο μαζί με τους γονείς του, Βιλιφρίντ και Φεϊζά. Κηρύχθηκε επίσης επίτιμος πολίτης του Μποντί.



Ο ίδιος είχε και ένα μήνυμα να δώσει στον κόσμο που ήρθε να τον δει: «Πιστέψτε στα όνειρά σας! Ελπίζω μια μέρα κάποιος από σας να είναι στη θέση μου και τότε να έρθω εγώ για να τον βραβεύσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

20197834.jpg
© EPA/Christophe Petit Tesson

Kylian Mbappé de retour au Stade Léo-Lagrange de Bondy - 17 Octobre 2018

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ