Κοσμος

Οργή στη Νότια Αφρική - Θύμα βιασμού 7χρονο κορίτσι μέσα σε εστιατόριο

20χρονος φέρεται να την άρπαξε από τις γυναικείες τουαλέτες και τη βίασε στις ανδρικές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-rape.jpg
© Spencer Platt / Getty Images / Ideal Images

Θυελλώδεις αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η είδηση ότι ένα κορίτσι επτά ετών φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού στις τουαλέτες εστιατορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 20χρονος ακολούθησε το κορίτσι μέχρι τις γυναικείες τουαλέτες και στη συνέχεια το άρπαξε και φέρεται να το βίασε στις τουαλέτες των ανδρών.

Ο ύποπτος συνελήφθη  στον τόπο του εγκλήματος και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για βιασμό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βιασμών στον κόσμο. Σε 12 μήνες η αστυνομία της χώρας κατέγραψε 40.035 βιασμούς, δηλαδή κατά μέσο όρο υπήρχαν 110 θύματα την ημέρα.

Ωστόσο, μία ακόμα υπόθεση βιασμού έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και την ειδησεογραφία της αφρικανικής χώρας. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον βιασμό μιας 17χρονης μέσα σε νοσοκομείο από άνδρα που προσποιούταν τον γιατρό. Λίγες ώρες πριν από τον βιασμό η 7χρονη είχε φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Οι Νοτιοαφρικανοί εκφράζουν την οργή τους στο Twitter και ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει την κρίση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ