- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μαμά και μπέμπα κάνουν ντεμπούτο στον ΟΗΕ - Το «πρώτο μωρό» της Νέας Ζηλανδίας στα έδρανα μαζί με την μαμά-πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντεν (εικόνες, video)
Η μικρή Νιβ Τε Αροχά και ο μπαμπάς της Κλαρκ Γκέιφορντ έκατσαν στο ακροατήριο
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, σπάει και πάλι το κατεστημένο και δείχνει τον σωστό δρόμο για όλες τις εργαζόμενες μητέρες. Στην πρώτη της ομιλία από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας είχε παρέα στο ακροατήριο την κορούλα της Νιβ Τε Αροχά και τον σύζυγό της Κλαρκ Γκέιφορντ.
Το «πρώτο μωρό» της Νέας Ζηλανδίας πήρε μια γεύση από διπλωματία, έβγαλε ταυτότητα για να κυκλοφορεί ελεύθερα στους διαδρόμους της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και φωτογραφία.
Η μόλις τριών μηνώ Νιβ και ο μπαμπάς της Κλαρκ έκατσαν στο ακροατήριο στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενώ η μαμά της μιλούσε στη Σύνοδο για την ειρήνη στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.
Η Τζασίντα Άρντερν είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα πολιτικός στον κόσμο που έγινε μητέρα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής της θητείας.
Ο σύζυγός της ανήρτησε φωτογραφία στο Twitter με την ταυτότητα της μικρής στα ΗΕ που και γράφει «το πρώτο μωρό της Νέας Ζηλανδίας».
Η Άρντερν εξακολουθεί να θηλάζει τη μικρή Νιβ, γεγονός που σημαίνει ότι η «πιο λογική και πρακτική επιλογή» ήταν να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη με το μωρό. «Εξάλλου η Νιβ είναι δίπλα σχεδόν συνέχεια στη Νέα Ζηλανδία», είπε η Άρντεν.
Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πιθανώς την Πέμπτη η πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα για την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση, αγκαλιά με την κόρη της.
Η μητέρα της και πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της προς της Νέα Υόρκη πως μερικές φορές μοιάζει το ίδιο σκληρό να κυβερνά μια χώρα και να ασχολείται με ένα μωρό τριών μηνών.
Because everyone on twitter's been asking to see Neve's UN id, staff here whipped one up.
— Clarke Gayford (@NZClarke) September 24, 2018
I wish I could have captured the startled look on a Japanese delegation inside UN yesterday who walked into a meeting room in the middle of a nappy change.
Great yarn for her 21st. pic.twitter.com/838BI96VYX
Να σημειωθεί ότι τα έξοδα της Νιβ και τους συζύγου της τα «πληρώνει» η ίδια η Άρντερν και όχι οι νεοζηλανδοί φορολογούμενοι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.