«Λυπηθείτε με»: Δραματική επιστολή 14χρονου για την κόλαση στα χέρια του πατριού του
«Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με»
Τη συγκλονιστική υπόθεση του 14χρονου, που έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κύπρου, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, ανέδειξε από το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Πολίτης».
Συγκεκριμένα ο 14χρονος Ουκρανός, ορφανός από πατέρα, ουσιαστικά «φυλακίστηκε» σε μια στέγη εφήβων λόγω της εκδικητικότητας τού πρώην συντρόφου της μητέρας του. Ο άνθρωπος αυτός, ούτε λίγο ούτε πολύ είχε προβεί σε 45 ψευδείς καταγγελίες εις βάρος της πρώην συντρόφου του, ενώ σε κατοπινό στάδιο, δεν δίστασε να καταγγείλει, ψευδώς, σύμφωνα με τον 14χρονο, τον ίδιο τον 14χρονο γιο της γυναίκας από την Ουκρανία, ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον 4χρονο ετεροθαλή αδελφό του, τον οποίο η μητέρα είχε ενδιαμέσως αποκτήσει με τον πρώην Κύπριο σύντροφό της.
Το ζευγάρι συνδέθηκε ερωτικά και αργότερα όταν το 2014 ξέσπασε ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ φιλορώσων αποσχιστών και κυβερνητικών δυνάμεων, ο Κύπριος της πρότεινε όπως έλθουν στην Κύπρο όπου θα τους φιλοξενούσε παρέχοντάς τους στέγη και κυρίως…ασφάλεια. Σύμφωνα όμως με τον σήμερα 14χρονο νεαρό ο άνθρωπος αυτός δεν άργησε να βγάλει τον πραγματικό εαυτό του όπως γράφει το ίδιο το αγόρι στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Τελικώς, ο 14χρονος, προκειμένου να επιταχύνει την πορεία των εξελίξεων, δέχθηκε να μπει σε στέγη εφήβων εώς ότου ολοκληρωθεί η έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση στον 4χρονο ετεροθαλή αδελφό του, που απέδειξε ότι και αυτή η καταγγελία του πατριού του ήταν ψευδής. Εντούτοις, αντί να του επιτραπεί να επιστρέψει άμεσα στη μητέρα του, κρατήθηκε για σχεδόν ακόμα έναν επιπλέον μήνα μακριά της, ένεκα της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας που ταλανίζει τις κρατικές υπηρεσίες. Η δικηγόρος της μητέρας εν τέλει δημιούργησε επεισόδιο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη πέρνωντας τον 14χρονο σπίτι της για φιλοξενία.
«Λυπηθείτε με»
Ο 14χρονος ζητάει την παρέμβαση του Προέδρου ώστε να τερματιστεί το αδιανόητο δράμα τόσο του ιδίου, όσο και της μητέρας του και του ετεροθαλούς αδελφού του, οι οποίοι μετά από την υποβολή δεκάδων ψευδών καταγγελιών από τον πρώην σύντροφο της μητέρας του έχουν καταταλαιπωρηθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο μόλις 4 ετών ετεροθαλής αδελφός του έχει ήδη υποβληθεί έως τώρα σε 5 ιατροδικαστικές εξετάσεις λόγω των ψευδών καταγγελιών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από ένα έτος τόσο η μητέρα, όσο και τα παιδιά της είχαν τοποθετηθεί σε στέγη κακοποιημένων γυναικών, μετά από σωματική κακοποίηση που υπέστησαν από τον Κύπριο πρώην σύντροφο της μητέρας.
Ξυλοδαρμοί και εξευτελισμοί
Ο 14χρονος στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο περιγράφει τα όσα καθημερινώς βίωνε ο ίδιος και η μητέρα του από την ημέρα που ήρθαν στην Κύπρο από την Ουκρανία. Γράφει μεταξύ άλλων: «Δεν άφηνε τη μητέρα και τον αδελφό μου να βγαίνουν από το σπίτι, μας έβριζε με τις λέξεις πούστη, μπάσταρδε, μαλάκα, καθυστερημένε και τη μάνα μου πουτάνα, ηλίθια και άλλα πολλά». Πέραν της λεκτικής βίας ασκούσε και σωματική χτυπώντας τόσο τη μητέρα όσο και τα παιδιά. Αν και συνέβαιναν αυτά, οι αρμόδιες αρχές αντί να κινηθούν εναντίον του, εξέταζαν τις δεκάδες ψευδείς καταγγελίες του, υποβάλλοντας σε απίστευτο εξευτελισμό τα θύματα. Πληροφορίες του «Πολίτη» αναφέρουν ότι πριν λίγες μέρες, ο σύντροφος της μητέρας είπε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα σκοτώσει και τη γυναίκα και τα παιδιά. Αναμενόταν το συγκεκριμένο πρόσωπο να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία ώστε πλέον να εκκινήσουν και οι σχετικές διαδικασίες εις βάρος του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών, ενώ παράλληλα χρηματιζόταν για να... μοιράζει προαγωγές
Ασαφή ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης
Χαρακτήρισε «σπαρακτική τραγωδία» τον θάνατο του Αμερικανού νοσηλευτή που σκοτώθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.