Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να κλείσει το πεδίο ανάπτυξης και δοκιμών πυραύλων
Νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών
Η Βόρεια Κορέα θα κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων Τονγκτσάνγκ-ρι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, έπειτα από τη συνάντησή του στην Πιονγκγιάνγκ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η Βόρεια Κορέα «δέχθηκε να κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών μηχανών πυραύλων στο Τονγκτσάνγκ-ρι και τις εγκαταστάσεις για τις εκτοξεύσεις πυραύλων με την παρουσία ειδικών των εθνών που τα αφορά» η διαδικασία αυτή, διαβεβαίωσε ο Μουν.
Από την πλευρά του, ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι θα πάει στη Σεούλ «στο εγγύς μέλλον», πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του κράτους της Βόρειας Κορέας στη νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα αφότου η χερσόνησος χωρίστηκε στα δύο.
«Υποσχέθηκα στον (νοτιοκορεάτη) πρόεδρο Μουν Τζε-ιν ότι θα επισκεφθώ τη Σεούλ στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο Κιμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ακόμη, κατά τις δηλώσεις των δύο ηγετών, η Βόρεια Κορέα είναι διατεθειμένη, πέρα από το κλείσιμο των εγκαταστάσεών της για την ανάπτυξη και τις δοκιμές πυραύλων, να κλείσει το πυρηνικό της εργοστάσιο στη Γιονγκμπιόν, εάν οι ΗΠΑ κάνουν κινήσεις ανταπόδοσης της καλής θέλησης που επιδεικνύει.
Οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συμφώνησαν ότι η χερσόνησος πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή όπου θα επικρατεί «η ειρήνη», και δεν θα υπάρχουν «πυρηνικά όπλα και πυρηνικές απειλές», τόνισε ακόμη ο Μουν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.