- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Υεμένη: 18 νεκροί από επίθεση φρεγάτας εναντίον αλιευτικού
Η στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία αρνήθηκε ότι διεξήγαγε αυτή την επίθεση
Μια φρεγάτα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον αλιευτικού στα ανοικτά του λιμανιού της πόλης αλ Χούχα της Υεμένης την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 ψαράδες, δήλωσαν συγγενείς των θυμάτων.
Η στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία η οποία έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι αρνήθηκε ότι διεξήγαγε αυτή την επίθεση.
Μέλη των οικογενειών των θυμάτων είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι μόνο ένας από τους ψαράδες επέζησε όταν το πολεμικό άνοιξε πυρ εναντίον του αλιευτικού.
Η συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι ένα άγνωστο σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον των ψαράδων, επιμένοντας ότι δεν ήταν δικό της.
«Η διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων διαβεβαιώνει ότι αυτό που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ, πως το ναυτικό της συμμαχίας στοχοθέτησε αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της αλ Χούχα, είναι ανυπόστατο», ανέφερε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος της συμμαχίας.
Ο ίδιος κατηγόρησε τους Χούθι, λέγοντας ότι έχουν εξαπολύσει παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.
Το λιμάνι της πόλης Αλ Χούχα ελέγχεται από τον στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που εκδίωξε τους Χούθι από αυτό τον Δεκέμβριο και όπου έχει εγκαταστήσει στρατιωτική βάση που χρησιμοποιεί στην επιχείρηση για να καταληφθεί η Χοντάιντα, που ξανάρχισε.
Ο Μάλικι είπε ότι η συμμαχία διενεργεί έρευνα για το συμβάν και συγκεντρώνει πληροφορίες από άλλους ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή και από τον επιζήσαντα.
Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης και υποστηρίζονται από τη συμμαχία υπό σαουδαραβική διοίκηση ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι κατέλαβαν τον σημαντικότερο οδικό άξονα που συνδέει τη Χοντάιντα με τη Σαναά, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την απομόνωση των δύο πόλεων, οι οποίες ελέγχονται από τους Χούθι. Οι αντάρτες το διέψευσαν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών σε χώρες όπως η Ιορδανία, το Κατάρ και η Αίγυπτος
Εκατοντάδες σχολεία υπό κατάληψη
Ο πρόεδρος του σχολείου δήλωσε ότι οι κερκίδες ελέγχονται και ότι θα γίνει δεύτερη επιθεώρηση μετά το ατύχημα
Tα πλάνα προκάλεσαν συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του διανομέα
Αμφισβητείται η αμεροληψία της Λετίσια Τζέιμς λόγω δηλώσεων στήριξης προς την καταγγέλλουσα
Τα σχολικά κτίρια, οι ώρες μαθημάτων και η απουσία εκπαιδευτικών
Έρευνα για την κίνηση της ευρωβουλευτή σε έκθεση για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου
Ο πρώτος ακροδεξιός πρόεδρος κρατιδιακού κοινοβουλίου μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για επικίνδυνη ρητορική
Δύο ακόμη παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και υποδομές
Επλήγη και δεύτερο εμπορικό πλοίο στη βουλγαρική ΑΟΖ
Παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση
Τα σκάνδαλα διαφθοράς που πιέζουν την κυβέρνηση και το στεγαστικό
«Δεν είχε νόημα να προσπαθώ να αγοράσω ελευθερία για τον μελλοντικό μου εαυτό»
Ο 80χρονος Άουγκουστ Χάνινγκ κατηγορείται για διαρροή κρατικών μυστικών και συνεργασία με ξένη υπηρεσία
Η ιστορία πίσω από το «πρόσωπο» των μαθητικών κινητοποιήσεων
Πώς η αδελφότητα Chi Pai του Κορνέλ φέρνει στο προσκήνιο τις πρακτικές του παλαιότερου θεσμού εντός των αμερικανικών πανεπιστημίων
Οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.