- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Με δημοψήφισμα μια ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους
Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα ένα σχέδιο που προβλέπει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση ή την απόρριψη οποιασδήποτε συμφωνίας ειρήνης με τους Παλαιστίνιους, αναφέρει μια ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Η όποια συμφωνία τυχόν επιτευχθεί κατά τις διαπραγματεύσεις θα τεθεί σε δημοψήφισμα», αναφέρεται στο κείμενο, που επικαλείται τον ίδιο τον Νετανιάχου. «Είναι σημαντικό για τέτοιες ιστορικές αποφάσεις κάθε πολίτης να ψηφίσει άμεσα για ένα θέμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, που έχουν ανασταλεί επί σχεδόν τρία χρόνια, αναμένεται να επαναληφθούν την Τρίτη στην Ουάσινγκτον. Επίσημα, το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία της επανέναρξής τους.
Σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση θεωρεί την έγκριση του σχεδίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος «επείγουσα και σημαντική» και ανέφερε ότι πρόκειται να ζητήσει από την Κνέσετ, την ισραηλινή βουλή, να τοποθετηθεί το συντομότερο.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένα σχέδιο νόμου πιθανόν θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη βουλή για να ψηφιστεί σε πρώτη ανάγνωση.
Εξάλλου ο Νετανιάχου κάλεσε τα στελέχη της δεξιάς κυβέρνησής του να εγκρίνουν την απελευθέρωση 104 αράβων φυλακισμένων ώστε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Η κυβέρνηση είναι διχασμένη στο θέμα αυτό.
«Αυτή η στιγμή δεν είναι εύκολη για εμένα, δεν είναι εύκολη για τους υπουργούς της κυβέρνησης και δεν είναι εύκολα ειδικά για τις οικογένειες που υποφέρουν από τους θανάτους οικείων τους, τα συναισθήματα των οποίων καταλαβαίνω», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δηλώσεις του κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, αναφερόμενος στις οικογένειες που έχασαν μέλη σε επιθέσεις Παλαιστίνιων.
«Υπάρχουν όμως στιγμές στις οποίες πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις για το καλό του έθνους και αυτή είναι μία από αυτές τις στιγμές», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.