Κοσμος

Συνετρίβη επιβατικό αεροσκάφος στο Μεξικό - Με 97 επιβάτες, και 4 μέλη πληρώματος (εικόνες, video)

Πληροφορίες για 80 τραυματίες - Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Ντουράνγκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mmmm.jpg
Twitter/Rescate_Condor

Αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς τη Σιουδάδ δε Μέχικο, την πρωτεύουσα της χώρας, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, γνωστοποίησε η εταιρεία μέσω Twitter.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα Embraer 190, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 100 επιβάτες.

«Η Aeroméxico έχει ενημερωθεί για ένα ατύχημα στο Ντουράνγκο και βρισκόμαστε στη διαδικασία επαλήθευσης της πληροφορίας και της συγκέντρωσης λεπτομερειών», ανέφερε ο αερομεταφορέας μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τον μεξικανό ομοσπονδιακό υπουργό Μεταφορών Χεράρδο Λουίς Εσπάρσα, στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος.

Δεν είναι γνωστό πόσα είναι τα θύματα της συντριβής του επιβατικού αεροσκάφους ακόμη. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο της Milenio, υπάρχουν επιβάτες που επέζησαν και πήγαν πεζοί σε αυτοκινητόδρομο για να ζητήσουν βοήθεια.

Ανταποκριτής του AFP που βρέθηκε στο σημείο μετέφερε ότι είδε δεκάδες τραυματίες να βγαίνουν από το αεροσκάφος, ενώ μάρτυρες έκαναν λόγο για «περίπου 80 νεκρούς». Σημειώνεται ότι το Sky News μεταδίδει ότι δεν σκοτώθηκε κανείς.

Εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας δήλωσε πως οι αρχές καταμέτρησαν 80 τραυματίες. Ο κυβερνήτης της Ντουράνγκο, Χοσέ Ρόσας Αϊσπούρο, δήλωσε πως δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

Σύμφωνα με το Sky News οι αρχές του Μεξικό ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν 85 άνθρωποι και δεν σκοτώθηκε κανείς, αλλά τόνισαν ότι ορισμένοι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και δύο σε κρίσιμη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ