- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πετροβολούμενοι, σε «διάδρομο» που άνοιξε η αστυνομία με τα γκλομπ ανάμεσα στο πλήθος, μέσα σε λεωφορείο και ξημερώματα, κατάφεραν τελικά να διαφύγουν οι Βούλγαροι βουλευτές από το κτίριο της Βουλής. Εξάλλου, μέλη της κυβέρνησης φυγαδεύτηκαν μέσα σε θωρακισμένο της αστυνομίας.
Οι αγανκτισμένοι διαδηλωτέςείχαν περικυκλώσει το κτίριο της Βουλής και δεν άφηναν 109 άτομα που βρίσκονταν εκεί -βουλευτές, υπουργούς και δημοσιογράφους- να βγουν. Όταν έφτασε λεωφορείο που θα τους απομάκρυνε, άρχισαν να πετούν πέτρες. Η αστυνομία επενέβη, ανοίγοντας με τα γκλομπ διάδρομο για να περάσει το λεωφορείο. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Οι αποκλεισμένοι έφυγαν τελικά περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη, μετά από σχεδόν οκτάωρο αποκλεισμό.
Οι διαδηλώσεις στη γειτονική χώρα συνεχίζονται σχεδόν αδιάλειπτα τον τελευταίο μήνα, ζητώντας τώρα την απομάκρυνση της νεοσχηματισμένης κυβέρνησης υπό τον κεντροαριστερό Ορεσάρσκι, ο σχηματισμός της οποίας θα εξάτμιζε, υποτίθεται, τη λαϊκή οργή.
Δηλώσεις
Ο πρόεδρος της χώρας κ. Ρόσεν Πλέβνελιεφ κάλεσε σε ηρεμία: «Καλώ τους διαδηλωτές να απέχουν από κάθε ενέργεια που οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης και σε παραβιάσεις της δημόσιας τάξης», είπε.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, ο σοσιαλιστής κ. Μιχαήλ Μίκοφ, ανακοίνωσε ότι η ολομέλεια που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη πρωί, ακυρώνεται, γιατί δεν είναι δυνατή η συνεδρίαση, αφού η ζωή των μελών της Βουλής είναι σε κίνδυνο».
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε την άμεση παραίτηση των κυβερνώντων:, γιατί "είναι ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει ο κόσμος στους δρόμους». Όμως ο κ. Μπορίσοφ είναι ακριβώς αυτός που είχε αποπεμφθεί λίγον καιρό πριν, όταν είχαν ξεκινήσει οι διαδηλώσεις για το ακριβότερο ρεύμα.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Η απόφαση λαμβάνεται, όπως είπαν, στο πλαίσιο της αρχής του «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι 18 ετών
Επιχείρησε να σταθεί δίπλα στους παίκτες πριν απομακρυνθεί διακριτικά από τον πρόεδρο της FIFA
Μια προσωπική μαρτυρία από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Η Σόκο Καβάτα έγινε η νεότερη δήμαρχος της Ιαπωνίας το 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.