Κοσμος

Αντιδράσεις στην Αυστρία για παράταση της εργάσιμης ημέρας σε 12ωρο

80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιέννης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kurz.jpg
TWITTER/TheLocalEurope

Κατά των κυβερνητικών σχεδίων του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς για παράταση της εργάσιμης ημέρας έως και στις 12 ώρες ημερησίως, διαδήλωσαν περίπου 80.000 άνθρωποι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων.

Ο Κάτσιαν απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες.

Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα, κίνηση στην οποία τα συνδικάτα προβάλλουν σφοδρή αντίσταση.

Έπειτα από μια τεταμένη διένεξη για τους λόγους που ένας εργαζόμενος ή μια εργαζόμενη πρέπει να επικαλείται εάν αρνείται να εργαστεί για πάνω από 10 ώρες την ημέρα, η κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ) αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται να εξηγούν γιατί αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά.

Ο νόμος που προβλέπει την αύξηση των εργασίμων ωρών αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.