Στη Μέση Ανατολή ο πρίγκιπας Ουίλιαμ - Πρώτος σταθμός, Ιορδανία
Πού θα γίνουν οι επόμενες επισκέψεις του μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
Ιστορική περιοδεία στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.
Το μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας βρέθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Τζεράς (Ιορδανία), όπου συναντήθηκε με νεαρούς πρόσφυγες από τη Συρία που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από πρόγραμμα της Unicef. Τον 36χρονο Βρετανό πρίγκιπα συνόδευε ο 23χρονος πρίγκιπας και διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Ιορδανίας Χουσέιν μπιν Αμπντάλα ΙΙ.
Η Ιορδανία αποτελεί τον πρώτο σταθμό της πενθήμερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Ο δούκας του Κέμπριτζ θα επισκεφτεί το Ισραήλ και τα εδάφη της Παλαιστίνης, όπου θα έχει τετ α τετ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην περιοχή. Η περιοδεία του δούκα του Κέμπριτζ συμπίπτει με τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση του Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στα εδάφη της Παλαιστίνης.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έφθασε το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα Αμμάν και παρακολούθησε μέσω τηλεόραση την αναμέτρηση της Αγγλίας με τον Παναμά (6-1).
«Ο τρόπος με τον οποίον ανοίξατε τις πόρτες σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά και η μακροχρόνια δέσμευσή σας απέναντι στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, είναι αξιοθαύμαστα» τόνισε σε δηλώσεις του.
Παράλληλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε μια στρατωτική βάση όπου συναντήθηκε με μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.