- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα παραμένει πυρηνική απειλή
Αιτιολογεί τη διατήρηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ
Μόνον 10 ημέρες μετά την ιστορική του συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες εξαιρετικά μεγάλη απειλή το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αιτιολογήσει τη διατήρηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ.
«Δεν υφίσταται πλέον Πυρηνική Απειλή από την πλευρά της Βόρειας Κορέας», είχε ωστόσο δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον μετά την συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης στις 12 Ιουνίου.
Όμως η προεδρική δήλωση που εστάλη στο Κογκρέσο χθες είχε εντελώς διαφορετικό τόνο στην εξήγηση που έδινε για τους λόγους για τους οποίους η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει τις σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην Πιονγκγιάνγκ.
«Η παρουσία και ο κίνδυνος διάδοσης σχάσιμου υλικού για στρατιωτικούς σκοπούς στην κορεατική χερσόνησο και οι πράξεις και οι πολιτικές της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν εξαιρετικά μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ», έγραφε χθες ο Τραμπ.
Στην επίσημη αυτή δήλωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αιτιολογούσε με αυτόν τον τρόπο τη διατήρηση των κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ και την παράταση κατά έναν χρόνο ακόμη «της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης» που είχε κηρυχθεί το 2008 σχετικά με αυτήν.
Η συνάντηση κορυφής Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της Βόρειας Κορέας για μια «πλήρη αποπυρηνικοποίηση», οι λεπτομέρειες της οποίας μετατέθηκαν σε μεταγενέστερες διαπραγματεύσεις. Δέκα ημέρες μετά δεν είχε καταγραφεί καμία σημαντική πρόοδος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.