- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Άνγκελα Μέρκελ προβλέπει μια G7 «αντιδικιών» απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ
Eκτιμά ότι πιθανόν δεν θα εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προέβλεψε σήμερα πως θα ξεσπάσουν «αντιδικίες» κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G7, που θα διεξαχθεί στον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο κι ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο στους κόλπους της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη εξαιτίας των ποικίλων διαφορών μεταξύ της Ουάσιγκτον και των εταίρων της.
«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις πολυμερείς συμφωνίες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα έλθουμε αντιμέτωποι με αντιπαραθέσεις» ιδίως σε ό,τι αφορά «το διεθνές εμπόριο, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτικές ανάπτυξης» υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, απαριθμώντας τις «πολυάριθμες διαφορές» μεταξύ των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στο κοινοβούλιο όπου απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.Αυτές οι διαφωνίες είναι ιδιαίτερα πρόδηλες στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, από την οποία πρόσφατα αποσύρθηκε μονομερώς ο Ντόναλντ Τραμπ ή και λόγω της απόφασής του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από όλα τα κράτη μέλη της G7.
H Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτής της Συνόδου για να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ιδίως με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Η καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι πιθανόν δεν θα εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν μετά το τέλος της Συνόδου, όπως έγινε στην προηγούμενη G7 στην Ταορμίνα. Οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να υπογράψουν το τελικό κείμενο συμπερασμάτων, εξαιτίας της απόσυρσης από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.