- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νέα πυρά Ερντογάν κατά Ισραήλ: Είναι κράτος απαρτχάιντ
Κατηγορίες και σε βάρος του Νετανιάχου
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε "κράτος απαρτχάιντ" το Ισραήλ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι έχει "παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του", καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από σφαίρες Ισρσαηλινών στρατιωτών στη Γάζα.
"Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα απο 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια τους και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία", έγραψε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter.
"Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις Δέκα Εντολές", συνέχισε, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.
Λίγες ώρες νωρίτερα η Άγκυρα ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ να φύγει προσωρινά από τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στη Γάζα. Ο πρεσβευτής Εϊτάν Ναέ κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και του ζητήθηκε "να επιστρέψει στη χώρα του για κάποιο διάστημα", όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας. Την Δευτέρα η Τουρκία αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις.
Αντιδρώντας στην αιματοχυσία στη Γάζα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Δευτέρα το Ισραήλ για "κρατική τρομοκρατία" και για "γενοκτονία". Ο Νετανιάχου του απάντησε δηλώνοντας ότι δεν δέχεται "μαθήματα ηθικής" από τον Τούρκο πρόεδρο που είναι "μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί τέλεια την τρομοκρατία και τις σφαγές".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τριντό ανέδειξε την «ήπια ισχύ» με προσωπική αναφορά
Εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην έρευνα
Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε για τον ρόλο των μεσαίων δυνάμεων
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.