- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μελάνια Τραμπ: «Γίνε καλύτερος» με λογοκλοπή; (video, εικόνες)
Η πρώτη εκστρατεία της Πρώτης Κυρίας κατηγορείται πάλι ότι αντιγράφει τους Ομπάμα
Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ, κατηγορείται εκ νέου για λογοκλοπή μετά την ανακοίνωση της εκστρατείας για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο.
Το φυλλάδιο που παρουσίασε η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ με τίτλο «Γίνε Καλύτερος» (Be Best) φέρει εξόφθαλμες ομοιότητες με ένα αντίστοιχο φυλλάδιο που είχε δημοσιεύσει η διακυβέρνηση Ομπάμα. Ειδικά το κείμενο και η εικονογράφηση είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνο των Ομπάμα του 2014.
Στον ιστότοπο της εκστρατείας «Be Best» αναφερόταν αρχικά ότι το φυλλάδιο ήταν «από την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου». Ωστόσο, μόλις όλοι είδαν τις ομοιότητες η διατύπωση άλλαξε σε «φυλλάδιο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου που προωθεί η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ».
Η Μελάνια είχε κατηγορηθεί και το 2016 ότι έκανε copy-paste σε ομιλία της Μισέλ Ομπάμα του 2008, γεγονός που ανάγκασε την λογογράφο της, Μέρεντιθ Μακ Άιβερ, να πάρει πάνω της την ευθύνη για την λογοκλοπή.
Πάντως λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας η δημοτικότητα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ κατέγραφε σημαντική άνοδο. Έφτασε στο 57% από το 47% τον περασμένο Ιανουάριο.
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η παροχή βοήθειας σε παιδιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο.
«Ως μητέρα και ως Πρώτη Κυρία, με ενδιαφέρει ότι στο σημερινό γρήγορο και πάντα online κόσμο, τα παιδιά μπορεί να είναι λιγότερο προετοιμασμένα να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και συχνά στρέφονται σε μορφές καταστροφικής και εθιστικής συμπεριφοράς, όπως είναι ο εκφοβισμός, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά ακόμη και η αυτοκτονία», υπογράμμισε στις δηλώσεις της.
Το BBC συγκρίνει το κύρος της Μελάνια Τραμπ σε σχέση με τις προκατόχους της, τις Πρώτες Κυρίες που πέρασαν και έφυγαν από τον Λευκό Οίκο:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.