Κοσμος

«Λουκέτο» βάζει η Cambridge Analytica

Κηρύσσει πτώχευση στον απόηχο του σκανδάλου υποκλοπής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19289749.jpg
EPA/ANDY RAIN

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου υποκλοπής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, πνέει τα λοίσθια και οδηγείται σε λουκέτο.

Η Cambridge Analytica και η βρετανική μητρική της εταιρεία SCL ανακοίνωσαν την άμεση διακοπή όλων των δραστηριοτήτων τους και κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αναμένεται να πράξουν το ίδιο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία κατηγορείται ότι αποσπούσε με ακατάλληλο τρόπο προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό των πελατών της. Σύμφωνα με το Facebook, τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών της χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων για πολιτικούς σκοπούς, όπως για τη στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού νυν προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Στον απόηχο αυτού του σκανδάλου η Cambridge Analytica έχασε σχεδόν όλους τους πελάτες και δεν έχει πια τα απαραίτητα έσοδα για να καλύψει τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα που αντιμετωπίζει.

«Η πολιορκία από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης έδιωξε ουσιαστικά όλους τους πελάτες και προμηθευτές της εταιρείας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. «Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που άφησε την Cambridge Analytica χωρίς καμία ρεαλιστική εναλλακτική να τεθεί η εταιρεία υπό διαχείριση», συμπληρώνει.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών μηνών, η Cambridge Analytica έχει αποτελέσει στόχο αβάσιμων κατηγοριών και, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει τις ανακρίβειες, έχει διασυρθεί για δραστηριότητες που δεν είναι μόνο νόμιμες, αλλά επίσης ευρέως αποδεκτές ως αναπόσπαστο στοιχείο της διαδικτυακής διαφήμισης και στον πολιτικό και στον εμπορικό τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ισχύς διακοπής των δραστηριοτήτων της εταιρείας ξεκινά σήμερα και ανακοινώθηκε στους εργαζομένους να παραδώσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, ανέφερε η Wall Street Journal.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαβριήλ Χαρίτος: Συνέντευξη με τον αναλυτή της Μέσης Ανατολής για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και τη ζωή στο Ισραήλ
Γαβριήλ Χαρίτος: «Δεν μένω στον πόλεμο επειδή είμαι θαρραλέος αλλά λόγω ντροπής»

Ένας από τους πιο διεισδυτικούς αναλυτές της Μέσης Ανατολής, που ζει στο Ισραήλ, αφηγείται την ιστορία του: μία διαδρομή ιδιαίτερη, με αρκετούς σταθμούς από τη Ρόδο έως την Ιερουσαλήμ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.