Κοσμος

Πρόστιμο 410 ευρώ για ένα αδήλωτο μήλο στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το βρήκαν οι τελωνειακοί στην τσάντα της Κρίσταλ Τάντλοκ και την χρέωσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
magritte-1680x610.jpg

Μια γυναίκα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 410 ευρώ στις τελωνειακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή μετέφερε στην τσάντα ένα μήλο, το οποίο δεν το είχε δηλώσει.

Η Κρίσταλ Τάντλοκ ταξίδευε αεροπορικώς στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Παρίσι και όπως λέει κατά τη διάρκεια της πτήσης τής πρόσφεραν ένα μήλο. Η Κρίσταλ το κράτησε για να το φάει αργότερα στην επόμενη πτήση της προς το Ντένβερ. Ωστόσο, οι τελωνειακοί βρήκαν το μήλο στην τσάντα στον έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο της Μινεάπολις και έκοψαν το πρόστιμο.

Το φρούτο βρισκόταν ακόμη στην πλαστική σακούλα, όπως της το είχε δώσει το ιπτάμενο προσωπικό της Delta Airlines. Όταν βρήκαν το μήλο της, η Τάντλοκ ρώτησε τους υπαλλήλους της τελωνειακής υπηρεσίας αν μπορούσε να το πετάξει ή να το φάει. Αντί για αυτό, την ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 410 ευρώ δολαρίων, επειδή δεν το δήλωσε.

Η Κρίσταλ Τάντλοκ δεν είναι διατεθειμένη να το αφήσει να περάσει έτσι και δήλωσε ότι θέλει να πάει την υπόθεση στο δικαστήριο. «Είναι πραγματικά ατυχές να συμπεριφέρονται σε κάποιον σαν να είναι εγκληματίας, για ένα φρούτο», σχολίασε, σύμφωνα με το BBC.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ