Κοσμος

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα βάζουν μπρος στους δρόμους του Πεκίνου

Δόθηκαν οι πρώτες άδειες για test drive στην εταιρεία Baidu

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18354370.jpg
EPA/WU HONG

Οι αρχές του Πεκίνου έδωσαν τις πρώτες άδειες κυκλοφορίας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα της εταιρείας Baidu, προκειμένου να κάνουν test drive σε ειδικά διαμορφωμένους δρόμους.

Η πρωτεύουσα άνοιξε 33 δρόμους, συνολικού μήκους 105 χιλιόμετρα  μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές στα περίχωρα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα αυτόνομα αυτοκίνητα για να βγουν στους δρόμους για test drive πρέπει να έχουν ήδη ολοκληρώσει 5.000 χλμ καθημερινής οδήγησης σε καθορισμένα ειδικά πεδία δοκιμών και να έχουν περάσει όλες τις αξιολογήσεις.

Τα οχήματα που θα βγουν για test drive πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ειδικές συσκευές που θα μπορούν να παρακολουθούν την οδηγική συμπεριφορά, θα συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του οχήματος και θα παρακολουθούν εάν ένα όχημα βρίσκεται σε κατάσταση αυτόματης οδήγησης. Επίσης οι οδηγοί των αυτόνομων αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο trest drive πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον 50 ώρες εκπαίδευσης. Οι άδειες των test drive ισχύουν για 30 ημέρες και οι κάτοχοί τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση ανανέωσης έπειτα από αξιολόγηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ