- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΗΠΑ: Μπαράζ φονικών επιθέσεων στο Όστιν -Δύο τραυματίες από νέα «πακέτα» βόμβες
Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι η περιοχή να κριθεί ασφαλής
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν από έκρηξη στο Όστιν του Τέξας αργά χθες Κυριακή, ανακοίνωσε η αστυνομία, την ώρα που η πόλη αυτή των ΗΠΑ συγκλονίζεται από μια σειρά φονικών βομβιστικών επιθέσεων.
Πακέτα με βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στα κατώφλια σπιτιών στο Όστιν είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη δύο από τις αρχές Μαρτίου.
Η αστυνομία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει αν το χθεσινό επεισόδιο συνδέεται με τις προηγούμενες επιθέσεις, αλλά ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι η περιοχή να κριθεί ασφαλής.
Οι δύο άνδρες περίπου 20 ετών διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, όμως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε λίγες ώρες αφού ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Μπράιαν Μάνλεϊ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αμοιβή 115.000 δολαρίων σε όποιων παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.
«Πιστεύουμε ότι τα πρόσφατα περιστατικά με εκρήξεις που έχουν σημειωθεί στο Όστιν είχαν στόχο να στείλουν μήνυμα», δήλωσε ο Μάνλεϊ.
Εξάλλου ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να μην ακουμπούν πακέτα τα οποία δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται. «Καμία από τις βόμβες αυτές δεν εξερράγη χωρίς να την έχει πιάσει κάποιος», εξήγησε.
Οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν νωρίτερα τον Μάρτιο ήταν Αφροαμερικανοί και η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο το κίνητρο των επιθέσεων να είναι ρατσιστικό.
Η πρώτη βόμβα εξερράγη στις 2 Μάρτιου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί στο σπίτι του ο Άντονι Στέφαν Χάουζ, 29 ετών. Δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν δέκα ημέρες αργότερα και συνδέονταν με την πρώτη.
Ο 17χρονος Ντρέιλεν Ουίλιαμ Μέισον σκοτώθηκε στις 12 Μαρτίου όταν μετέφερε το πακέτο βόμβα μέσα στο σπίτι του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά και η μητέρα του.
Λίγες ώρες αργότερα μια 75χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική τραυματίστηκε από ένα άλλο πακέτο βόμβα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πακέτο αυτό ίσως να προοριζόταν για κάποιον άλλο.
Ο πρόεδρος της τοπικής Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων (NAACP) Νέλσον Λίντερν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι οι δύο νεκροί είχαν σχέση με σημαντικές οικογένειες της αφροαμερικανικής κοινότητας και την ίδια εκκλησία μεθοδιστών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Το πρώτο έτος της δεύτερης θητείας Τραμπ σημαδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης
Στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με υπόθεση παράνομης κατοχής διαβαθμισμένου υλικού
Συμφωνία στο Κάιρο για 15μελή επιτροπή – Ρόλος Αιγύπτου, ΟΗΕ και Συμβουλίου Ειρήνης
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται μαζική χρήση της θανατικής ποινής
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος του CNN μιλά με συγκίνηση για τις εξελίξεις στο Ιράν
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.