- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Fake news για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων από Ελλάδα και Κύπρο
H αλήθεια πίσω από την «είδηση» που μεταδόθηκε σαν αστραπή
Σαν αστραπή μεταδόθηκε χθες (12/3) η «είδηση» πως Ελλάδα και Κύπρος, διαπραγματεύονται με τη Ρωσία για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων.
Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα του ελεγχόμενου από το Κρεμλίνο Sputnik (τουρκόφωνη έκδοση), σχετικά με δηλώσεις στο κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Russia-24 του Βλαντιμίρ Κοζίν, επιχειρηματία και συμβούλου του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας.
Η «είδηση» κατόπιν πέρασε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο την «εμπλούτισε» κάνοντας για αιτήματα από Ελλάδα και Κύπρο για νέα όπλα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου όμως, επικαλούμενο καλά ενημερωμένες πηγές από το Υπουργείο Άμυνας «…δεν υπάρχει η οποιαδήποτε πρόθεση για αγορά οπλισμού από τη Ρωσία, και πως αυτό το οποίο συμβαίνει κατά καιρούς είναι το ότι ζητείται ενημέρωση για τις τιμές από διάφορες χώρες. Αυτή τη στιγμή, όπως ενημερώνεται ο «Π», η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά στην αγορά δύο σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, για τη ναυπήγηση των οποίων εξέφρασαν ενδιαφέρον η Γαλλία και η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για αγορά σμήνους μη επανδρωμένων σκαφών (UAV).»
Πάντως πέρα από τις υποτιθέμενες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Κοζίν, το ελληνικό και κυπριακό ενδιαφέρον για ρωσικά όπλα, δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή. Για παράδειγμα, το TASS που αναφέρεται στις δηλώσεις Κοζίν, δεν κάνει λόγο για ελληνικό ή κυπριακό ενδιαφέρον για αγορά ρωσικών όπλων.
Πηγή: ptisidiastima.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.