Κοσμος

Ερντογάν κατά Κούρδων: Μπορούμε να σας σαρώσουμε όποτε θέλουμε

Προκλητικός ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί με έφοδο στο κέντρο της πόλης Αφρίν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
erdogan-3423.jpg
EPA

Οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την Αφρίν στο βόρειο τμήμα της Συρίας και μπορούν να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης «ανά πάσα στιγμή». Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι μετά το Αφρίν, σειρά θα πάρει το Μανμπίτζ, με απώτερο στόχο «να σαρώσουμε τους Κούρδους» μαχητές της Συρίας κατά μήκος της διασυνοριακής γραμμής με τη Συρία.

Η Τουρκία ξεκίνησε τον Ιανουάριο στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν και έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι θα συνεχίσει προς ανατολάς και προς το Μανμπίτζ, όπου παραμένουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη Μανμπίτζ, προσφέροντας στρατιωτική τεχνογνωσία και εξοπλισμός στους Κούρδους.

Την Πέμπτη οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους κατέλαβαν την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες), ελέγχοντας έτσι έναν σημαντικό σημείο στην περιοχή του Αφρίν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ