- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έτσι τίναξαν στον αέρα κομβόι με αμάχους οι Τούρκοι στη Συρία (video)
Πολλούς τραυματίες και έναν νεκρό άφησαν πίσω τους τα τουρκικά μαχητικά - «Κυνηγούσαμε τρομοκράτες» διαμηνύει η Άγκυρα
Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ένα video που δείχνει καρέ καρέ τον βομβαρδισμό οχηματοπομπής στην είσοδο της πόλης Αφρίν στη Συρία.
Τουρκικά μαχητικά εξαπέλυσαν πυραύλους, τινάζοντας στον αέρα λεωφορεία και αυτοκίνητα γεμάτα αμάχους. Το κομβόι αριθμούσε περίπου 30-40 οχήματα. Οι τουρκικές αρχές, πάντως, επιμένουν ότι στα οχήματα επέβαιναν «τρομοκράτες του PKK και του YPG», ενώ υπήρχε και μεταφορά οπλισμού σε εξτρεμιστές που έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη και σκοτώνουν Τούρκους στρατιώτες. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι ο τουρκικός στρατός καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει να προκαλέσει «βλάβη» σε αμάχους, με αποτέλεσμα να παρατείνεται χρονικά η διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης που έχει την κωδική ονομασία «Κλαδί Ελιάς».
Κούρδοι: Στο στόχαστρο οι άμαχοι
Σύμφωνα με την κουρδική πλευρά, πάντως, η αυτοκινητοπομπή που έφτασε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Αφρίν, μετέφερε αμάχους από την περιοχή Τζαζίρα και άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων και οι οποίοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία.
«Η αυτοκινητοπομπή αυτή ήταν μια πράξη αλληλεγγύης προς τον πληθυσμό της Αφρίν, με τη μεταφορά βοήθειας σε τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες» εξήγησε σε δήλωσή του στο Reuters ο Μπιρούσκ Χασάκα, εκπρόσωπος των YPG (δυνάμεις κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία).
Η Τουρκία πέρασε τα σύνορα με τη Συρία τον Ιανουάριο και επιτέθηκε στην πόλη Αφρίν, υποστηρίζοντας ότι στοχεύει στην εκδίωξη εξτρεμιστών που απειλούν διασυνοριακές περιοχές.
Με πληροφορίες από Reuters/RT
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.