Κοσμος

Η Τουρκία καταγγέλλεται για χημικά όπλα στο Αφρίν

Η ίδια διαψεύδει – Τι είπε ο πρωθυπουργός της για τον πόλεμο κατά των Κούρδων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
binali_gildirim_kodarinis.jpg
EUROKINISSI - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για χρήση  τοξικών χημικών αερίων  κατηγορεί τον τουρκικό στρατό ο κ. Τζιβάν Μοχάμαντ, διευθυντής του νοσοκομείου του Αφρίν της βόρειας Συρίας, περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους Πεσμεργκά.  

«Πύραυλοι είτε από την Τουρκία είτε από τις συμμαχικές της φατρίες χτύπησαν το χωριό Αράντα στο Αλ Σεϊχ Χαντί και άφησαν έξι ανθρώπους με διεσταλμένες κόρες και αναπνευστικές δυσκολίες », είπε ο κ. Μοχάμαντ. Τις κατηγορίες αναπρήγαγαν και εμπλούτισαν με άλλες μαρτυρίες ποικίλα μίντια, τόσο συριακά, όσο και διεθνή.

«Πρόκειται για αβάσιμες κατηγορίες, για μαύρη προπαγάνδα. Η Τουρκία ποτέ δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Δίνουμε τη μέγιστη προσοχή στους αμάχους στην Επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’. Χτυπάμε μόνο τρομοκράτες, όχι αμάχους», είπε ο τουρκικός στρατός.  

Τις επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν υπερασπίστηκε  ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας», είπε,  «υπερασπιζόμενοι τα νότια σύνορά μας,  αλλά και τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Αντίθετα, άλλα μέλη του ΝΑΤΟ συνεργάζονται με τους τρομοκράτες», συμπλήρωσε  (Σ.Σ. Εννοεί τις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν τους Κούρδους).

.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ