Άσυλο σε τέσσερις Τούρκους στρατιωτικούς χορήγησαν οι γερμανικές αρχές
Μεταξύ των τεσσάρων ο συνταγματάρχης που ο Ερντογάν κατηγορεί ως επικεφαλής του πραξικοπήματος
Το αίτημα τεσσάρων τούρκων στρατιωτικών για χορήγηση ασύλου έκαναν δεκτό οι γερμανικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" που θα κυκλοφορήσει αύριο.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μεταξύ των τεσσάρων βρίσκεται και ο πρώην συνταγματάρχης Ιλχάμι Π., ο οποίος την εποχή της απόπειρας πραξικοπήματος υπηρετούσε ως Διοικητής της Στρατιωτικής Ακαδημίας της 'Αγκυρας και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ως ένας εκ των επικεφαλής της προσπάθειας ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν.
Η απόφαση για χορήγηση ασύλου σημαίνει στην πράξη ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα απέλασης των εν λόγω ατόμων προκειμένου να δικαστούν στην Τουρκία με τις κατηγορίες της προδοσίας και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η απόφαση των γερμανικών αρχών αναμένεται πάντως να επιβαρύνει εκ νέου τις ήδη τεταμένες γερμανοτουρκικές σχέσεις, καθώς ειδικά η περίπτωση του Ιλχάμι Π. είχε συζητηθεί επανειλημμένα κατά τις συναντήσεις Γερμανών και Τούρκων αξιωματούχων τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με το Spiegel, o Ταγίπ Ερνρτογάν ειχε προτείνει στον πρώην Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ να «ανταλλάξουν» τον τούρκο στρατιωτικό με τον γερμανοτούρκο ανταποκριτή της "Die Welt" Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο από τις τουρκικές αρχές. Η γερμανική πλευρά απέρριψε την πρόταση.
Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους του "Der Spiegel" ο Ιλχάμι Π. εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο εντοπισμού και απαγωγής του από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενώ βρίσκεται στην Γερμανία, ενώ, όπως είπε, η γερμανική αστυνομία του συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο ίδιος πάντως επιθυμεί να επιστρέψει στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να περιμένει «μέχρι να φύγει επιτέλους ο Ερντογάν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.