- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελεύθερη με προεδρική χάρη από τα μπουντρούμια της Αιγύπτου (εικόνες)
Η 33χρονη Βρετανή είχε καταδικαστεί για παράνομη εισαγωγή 290 χαπιών - «Ακόμα δεν πιστεύει την τύχη της»
Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο Σάββατο θα βγει από τα μπουντρούμια των αιγυπτιακών φυλακών η Βρετανή Λόρα Πλάμερ, η οποία καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για παράνομη εισαγωγή 290 χαπιών Τραμαντόλ στην Αίγυπτο.
Η 33χρονη τουρίστρια απελευθερώνεται σε μια «κίνηση ευσπλαχνίας» από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Την Πέμπτη η Αίγυπτος γιόρτασε την Ημέρα της Επανάστασης κατά την οποία ο πρόεδρος της χώρας έχει το δικαίωμα να απονέμει χάρη σε κρατούμενους.
Η τύχη της Βρετανής κρίθηκε από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη ανήμερα των Χριστουγέννων.
Η προεδρική χάρη δόθηκε με αφορμή την Ημέρα της Επανάστασης, η οποία γιορτάστηκε την Πέμπτη και δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο της Αιγύπτου.
Το παυσίπονο που μετέφερε στη βαλίτσα της η Βρετανή είναι νόμιμο στη Βρετανία, αλλά είναι απαγορευμένο στην Αίγυπτο. Η ίδια η οικογένειά της έλεγε ότι «κρίθηκε ένοχη μόνο και μόνο γιατί είναι αφελής». Τα παυσίπονα προορίζονταν για τον Αιγύπτιο σύντροφό της, Ομάρ Καμπούρ, ο οποίος υποφέρει από οξείς πόνους στην πλάτη.
«Από την πρώτη ημέρα ζει τον απόλυτο εφιάλτη» είχε καταγγείλει η αδελφή της Τζέιν Σινκλέρ. «Βρίσκεται στα πρόθυρα της ψυχικής κατάρρευσης… Είναι τραγικό» είχε συμπληρώσει.
Η οικογένεια της Πλάμερ έχει ήδη αναχωρήσει για Κάιρο. Στο άκουσμα της είδησης για την απελευθέρωση της η 33χρονη μίλησε τηλεφωνικά με την οικογένειά της και είπε: «Δεν πίστευα πως θα ξημέρωνε αυτή η μέρα. Είχα χάσει κάθε ελπίδα. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει».
Η Βρετανή, η οποία εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στο Χάλ της βόρειας Αγγλίας, μίλησε πολλές φορές για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής της. Μάλιστα, μέσα στη φυλακή υπήρχαν αναφορές ότι τα μαλλιά της είχαν αραιώσει δραματικά και τα δόντια της είχαν κιτρινίσει, ενώ στο πρόσωπό της είχε ένα μεγάλο κόκκινο εξάνθημα, αποτέλεσμα προφανώς της ψυχολογικής πίεσης που περνούσε.
Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Αιγύπτου δεν έχει την εξουσία να παρεμβαίνει σε θέματα δικαιοσύνης, αλλά μπορεί να απονέμει χάρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.