Κοσμος

Τρία χρόνια σε φυλακή της Αιγύπτου θα κάνει η Βρετανή τουρίστρια που μετέφερε παυσίπονα

«Ένοχη λόγω αφέλειας» - Η δίκη και η καταδίκη έγιναν ανήμερα Χριστουγέννων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
laura111.jpg

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε τελικά η Βρετανή τουρίστρια που μετέφερε στη βαλίτσα της παυσίπονα και συνελήφθη στην Αίγυπτο. Η οικογένεια της Λόρα Πλάμερ, διευκρίνισε ότι η κόρη τους κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινδύνεψε είτε να βρεθεί στη φυλακή για 25 χρόνια είτε να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών.

Η 33χρονη Βρετανή μετέφερε 290 δισκία Tramadol, ένα παυσίπονο, το οποίο είναι νόμιμο στη Βρετανία, αλλά είναι απαγορευμένο στην Αίγυπτο. Η ίδια η οικογένειά της λέει ότι «κρίθηκε σήμερα ένοχη μόνο και μόνο γιατί είναι αφελής». Τα παυσίπονα προορίζονταν για τον Αιγύπτιο σύντροφό της, Ομάρ Καμπούρ, ο οποίος υποφέρει από οξείς πόνους στην πλάτη.

laura-plummer.jpg

Η δίκη της Λόρα Πλάμερ πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων. Οι δικηγόροι άσκησαν άμεσα έφεση.

Η Ρομπέρα Σινκλέρ, μητέρα της Βρετανής τουρίστριας, ταξίδεψε στην Αίγυπτο για να παραστεί στις ακροαματικές διαδικασίες. Αναφέρει ότι η κόρη της δεν προσπάθησε να κρύψει τα φάρμακα και θεωρείσαι ότι της γίνεται κάποιου είδους φάρσα όταν την σταμάτησαν για έλεγχο.  

Σύμφωνα με την κ. Σινκλέρ η κόρη της κρατείται σε κελί χωρίς κρεβάτια μαζί με 25 ακόμη γυναίκες. «Θα πεθάνει εκεί μέσα», είπε χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης απάνθρωπες. 

Η οικογένεια της Βρετανής χαρακτηρίζει παρωδία την όλη ιστορία και επιρρίπτει ευθύνες εξίσου στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και την κυβέρνηση της Αιγύπτου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ