- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Κρέμασαν πτώματα σε γέφυρες στο Μεξικό
Συνεχίζεται ο ανελέητος πόλεμος μεταξύ αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο της κοκαΐνης
Τα πτώματα έξι ανδρών βρέθηκαν κρεμασμένα ανά δύο σε τρεις γέφυρες πάνω σε δρόμους που οδηγούν σε τρία αεροδρόμια κοντά στο Λος Κάμπος, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Τετάρτη.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τα θύματα.
Οι εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών κρεμούν συχνά τα πτώματα των θυμάτων τους από γέφυρες, για να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους, τους αστυνομικούς και τον πληθυσμό. Διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι το 2017 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία του Μεξικού -αφότου άρχισαν να τηρούνται επίσημες στατιστικές.
Τα πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα από γέφυρες στους δρόμους που οδηγούν σε τρία διεθνή αεροδρόμια: της Λα Πας, του Σαν Χοσέ δελ Κάμπο και του Κάμπο Σαν Λούκας. Πρόκειται για μια περιοχή όπου κάθε χρόνο συρρέουν εκατομμύρια τουρίστες, Αμερικανοί, Καναδοί αλλά και Ευρωπαίοι. Μόνο εφέτος έχουν παραθερίσει στην περιοχή 4,4 εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως ξένοι, σύμφωνα με την εταιρεία Grupo Aeroportuario del Pacifico.
Η βία στην Μπάχα Καλιφόρνια έχει κλιμακωθεί, ιδίως γύρω από -το πάλαι ποτέ- γαλήνιο Λος Κάμπος. Εν μέρει η έξαρση της βίας αποδίδεται στην αύξηση της δύναμης του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που θεωρείται πλέον το ισχυρότερο στο Μεξικό και συγκρούεται με άλλες συμμορίες για τον έλεγχο των ζωνών διακίνησης ναρκωτικών. Από τα τέλη του 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλντερόν είχε κηρύξει τον λεγόμενο «Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών, αναπτύσσοντας δυνάμεις του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 196.000 άνθρωποι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
102 ετών άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο η Μαργαρίτα Παπανδρέου (γεννημένη ως Μάργκαρετ Έσθερ Τσαντ)
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Η 28χρονη καταδικάστηκε δύο χρόνια μετά
Ο Φιλ Νάιτ και η σύζυγός του χρηματοδοτούν τη δημιουργία νέας Πολυτεχνικής Σχολής
Οι αποκαλύψεις του TMZ
Η πώληση διοργανώνεται από τον οίκο δημοπρασιών που ίδρυσε ο Φαρέλ Γουίλιαμς
Η γκριμάτσα του προέδρου των ΗΠΑ στον εκκωφαντικό θόρυβο των δύο αεροσκαφών
Από τη φάση της αβεβαιότητας και της σύγκρουσης στη φάση της πλήρους δημοκρατίας
Στην κούρσα για τη διαδοχή του Γκουτέρες συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες
«Δεξιός εισοδισμός» και οι αντιδράσεις των δημοσιογραφικών συνδικάτων
Ο Αλμπανέζι προειδοποίησε ότι τρεις ακόμη ιστότοποι της κυβέρνησης που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί
Παρατείνεται η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο
Επιστρέφουν κανονικά τα γνωστά δίκτυα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Καταδικάστηκε σε θάνατο έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης
Ο Τζέιμς ΜακΚρέρι Β΄ αποχώρησε από το έργο τον Οκτώβριο του 2025
Tα επιστημονικά δεδομένα παραμένουν περιορισμένα
Ο δημοσιογράφος δεν την δέχεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.