Κοσμος

Σκότωσαν τον πρώην πρόεδρο της Υεμένης (σκληρές εικόνες)

Αντάρτες Χούτι διακηρύσσουν: «το τέλος των προδοτών και το θάνατο του ηγέτη τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18377445.jpg
EPA/YAHYA ARHAB

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, έπεσε νεκρός μετά την ανατίναξη του σπιτιού του στο κέντρο της πρωτεύουσας, Σανάα. Μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι μετέδωσαν την πληροφορία κηρύσσοντας το «τέλος της κρίσης των προδοτών και του ηγέτη τους».

Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο πηγές του κόμματος του Σάλεχ επιβεβαιώνει ότι ο εξορισθείς πρόεδρος της Υεμένης είναι νεκρός. Διαδικτυακά κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με τη σορό ενός άνδρα που φέρει μεγάλη ομοιότητα με τον Σάλεχ.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηττημένος ηγέτης σκοτώθηκε ενώ κατευθυνόταν στην πόλη Μααρμπίμ στην Υεμένη. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι οι αντάρτες Χούτι ανατίναξαν την κατοικία του Σάλεχ, στην πρωτεύουσα Σανάα ενώ επικαλούμενο περίοικους, αναφέρει πως δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι μόλις πριν από μία εβδομάδα οι οπαδοί του Σάλεχ πολεμούσαν στον πλευρό των ανταρτών Χούτι ενάντια στον πρόεδρο της χώρας, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

Ο Σάλεχ είχε δηλώσει το Σάββατο πως ήταν έτοιμος να «γυρίσει σελίδα» στις σχέσεις με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που είχε παρέμβει για να επαναφέρει τον διάδοχό του στην εξουσία. Όπως είχε πει η προσφορά του απαιτούσε από την Ριάντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Υεμένη. «Καλώ τους αδερφούς των γειτονικών κρατών και τη συμμαχία να σταματήσουν τις επιθέσεις τους, να άρουν την πολιορκία, να ανοίξουν τα αεροδρόμια και να επιτρέψουν την επισιτιστική βοήθεια και την μεταφορά των τραυματιών και θα γυρίσουμε μια νέα σελίδα λόγω της γειτονίας μας», είχε δηλώσει ο Σάλεχ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ