Κοσμος

Ιταλία: Επιστρατεύουν τον Μπένετον για να σώσουν τη διάσημη επιχείρηση ενδυμάτων

Σε ηλικία 82 ετών ο Λουτσιάνο αναλαμβάνει το τιμόνι της εταιρείας εν μέσω οικονομικών προβλημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπένετον
EPA

Ο Λουτσιάνο Μπένετον, ένας από τους ιδρυτές της ομώνυμης ιταλικής επιχείρησης ενδυμάτων, ανακοίνωσε την Πέμπτη την επιστροφή του, σε ηλικία 82 ετών, στο τιμόνι της εταιρείας προκειμένου να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει οικονομικά.

«Το 2008, είχα αφήσει την επιχείρηση με 155 εκατομμύρια ευρώ ενεργητικό και την ξαναπαίρνω με 81 εκατομμύρια παθητικό το 2016. Και εφέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Αυτό εμένα μου προκαλεί αφόρητη λύπη» εξήγησε ο Λουτσιάνο Μπένετον σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Χάσαμε τα χρώματά μας»

«Γι' αυτό και επιστρέφω. Αντί να μας μιμούνται, η United Colors χάνει τα χρώματά της. Αποτύχαμε μόνοι μας. Τα καταστήματα, που εξέπεμπαν φως, έχουν γίνει σκοτεινά και θλιβερά. Κλείσαμε στη νότια Αμερική και στις ΗΠΑ» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σοβαρότερο λάθος ήταν ότι σταματήσαμε να φτιάχνουμε πουλόβερ». «Ήταν σαν να αφαιρέσαμε το νερό από μια αντλία νερού» πρόσθεσε.

«Η διαχείριση ήταν αμφιλεγόμενη, αλλά όχι με την ποινική έννοια. Ο προϋπολογισμός έχει φθάσει στο "κόκκινο" και τα σφάλματα είναι ακατανόητα» κατέληξε.

Έρχεται «ψαλίδι» στο προσωπικό

Υπεύθυνοι για τη διαχείριση της επιχείρησης ήταν πρωτίστως ο γιος του, Αλεσάντρο, και δευτερευόντως διευθυντές εκτός οικογενείας.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην Benetton έχει μειωθεί από 9.766 το 2008 σε 7.328 σήμερα.

«Θα δώσουμε σε όλους μια ευκαιρία, αλλά οφείλουμε να ελαφρύνουμε την επιχείρηση» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Λουτσιάνο σε ερώτηση για το αν απειλούνται θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ