- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτή είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών στην εφηβεία
Μόλις 1 στις 100 ζητάει βοήθεια - Στην πλειονότητα των υποθέσεων ο δράστης είναι γνωστός στο θύμα
Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια έφηβες σε όλο τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να έχουν σεξουαλικές επαφές με τους συντρόφους τους, με συγγενείς ή φίλους, όμως μόλις 1 στις 100 ζητάει βοήθεια, ανακοίνωσε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ο ΟΗΕ.
Το Καμερούν κατέχει το υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικής βίας, με ένα στα έξι έφηβα κορίτσια να έχει εξαναγκαστεί να κάνει σεξ, σύμφωνα με έκθεση της Unicef, η οποία εξέτασε τα στοιχεία σε περισσότερες από 40 χώρες.
«Αυτή η ιδέα ότι οι γυναίκες βρίσκονται (διαρκώς) στη διάθεση των ανδρών είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από τη σεξουαλική βία εναντίον των κοριτσιών» κατήγγειλε η Κλαούντια Κάπα στο Thomson Reuters Foundation. Στην πλειονότητα των υποθέσεων, ο δράστης είναι γνωστός στο θύμα (σύζυγος, φίλος, μέλος της οικογένειας ή συμμαθητής).
Η Unicef επισημαίνει ότι η σεξουαλική βία εναντίον έφηβων κοριτσιών μπορεί να εμποδίσει την παγκόσμια πρόοδο προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ένα σχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, αλλά και την επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και της προστασίας του περιβάλλοντος με ορίζοντα το 2030.
Προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση, ο ΟΗΕ τονίζει ότι πρέπει να υιοθετηθεί νομοθεσία που να προστατεύει τα παιδιά, αλλά και να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.