Κοσμος

Χουσεΐν: Ο ανθοπώλης από το Μπαγκλαντές που έσωσε μια 25χρονη από ομαδικό βιασμό στους δρόμους της Φλωρεντίας (εικόνα)

Την έσωσε από μια παρέα 25 μεθυσμένων ανδρών και της χάρισε ένα τριαντάφυλλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377980-780075.jpg

Την ευγνωμοσύνη της στον ανθοπώλη από το Μπαγκλαντές που την έσωσε από βέβαιο ομαδικό βιασμό εκφράζει στο Facebook η Gaia Guarnotta.

Η 25χρονη Ιταλίδα γράφει ότι περπατούσε 11.30 το βράδυ στην πλατεία της Δημοκρατίας στο κέντρο της Φλωρεντίας, όταν την προσέγγισε μια παρέα 25 μεθυσμένων ανδρών. Έλεγαν αστειάκια και ζητούσαν να βγουν selfies μαζί της. Μιλούσαν άπταιστα ιταλικά. Ξαφνικά η διάθεσή τους άλλαξε και η ατμόσφαιρα έγινε εχθρική. «Ούτε που κατάλαβα πότε με περικύκλωσαν. Με πίεζαν να πάω μαζί τους σεξουαλικά και όταν αρνήθηκα με αποκάλεσαν 'σκύλα', 'πόρνη' . Άδειασαν πάνω μου τα ποτά τους. Με τραβούσαν από τα χέρια, με έφτυσαν, ενώ ταυτόχρονα τραβούσαν πλάνα με το κινητό».

Τότε εμφανίστηκε ο Χουσεΐν Αλαμγκίρ, ένας ανθοπώλης από το Μπαγκλαντές. Επενέβη και κατάφερε να με απομακρύνει από την κλίκα των 25 ανδρών. Πρόσθεσε η Ιταλίδα: «Βλέποντας ότι έφευγα με τον Χουσεΐν άρχισε το ρατσιστικό παραλήρημα. Με αποκάλεσαν πόρνη του Άραβα».

Ο κ. Αλαμγκίρ πρόσφερε στην Gaia Guarnotta το μαντήλι του, την συνόδευσε σε κοντινό μαγαζί για να φάει και να πιει κάτι και στο τέλος της χάρισε ένα τριαντάφυλλο. «Χωρίς τη βοήθεια του Χουσεΐν δεν θα έγραφα σήμερα αυτή την ιστορία. Δεν ήξερα πώς να τον ευχαριστήσω και απλά του έδωσα μια φωτογραφία για να θυμάται το κορίτσι που έσωσε ένα βράδυ στη Φλωρεντία».

Η 25χρονη καταλήγει: «Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σαν τον Χουσεΐν που βοηθούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό του».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Direttanews ο κ. Αλαμγκίρ ζει στη Φλωρεντία από το 2005.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ