- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πιέσεις για να βγει από το συρτάρι η υπόθεση με το «αεροπλάνο - φάντασμα»
Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines που χάθηκε και οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των ερευνών
Η Μαλαισία απέρριψε την Παρασκευή προηγούμενα δημοσιεύματα του Τύπου, βάσει των οποίων είχε καταλήξει σε συμφωνία τύπου «no cure no fee» (σ.σ. που σημαίνει ότι δεν θα λάβει αμοιβή εάν οι έρευνες αποβούν άκαρπες) με μια αμερικανική εταιρεία για να ξεκινήσει εκ νέου η επιχείρηση έρευνας για την πτήση MH370 που αγνοείται από το 2014. Όπως ανέφερε η Κουάλα Λουμπούρ, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Η ομάδα Αντιμετώπισης για το MH370 έχει λάβει αρκετές προτάσεις από μια σειρά ενδιαφερόμενες πλευρές για την αναζήτηση του «χαμένου» αεροσκάφους, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προσθέτοντας ότι αυτές οι προσφορές έχουν εξεταστεί λεπτομερώς από την ομάδα και οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Κίνας έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή.
Σημείωσε δε ότι ενώ η κυβέρνηση της Μαλαισίας επέτρεψε στην ομάδα να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση με την Ocean Infinity, δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και έχουν συμφωνηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις, η Μαλαισία θα ζητήσει τότε τη συναίνεση της Αυστραλίας και της Κίνας για να προχωρήσει με τις έρευνες αναζήτησης της πτήσης MH370.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Αυστραλό υπουργό Μεταφορών Ντάρεν Τσέστερ η Κουάλα Λουμπούρ αποδέχθηκε την προσφορά από την Ocean Infinity και θα προχωρήσει με την έρευνα, για την οποία η αυστραλιανή κυβέρνηση θα παράσχει τεχνική βοήθεια.
Το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που εκτελούσε την πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες, «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο. Μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια, τα οποία να ανήκουν στο αεροπλάνο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας και των μαλαισιανών αρχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.