- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το FBI συνέλαβε για ανάμειξη σε κακόβουλο λογισμικό, χάκερ της κυβερνοασφάλειας
Ο 23χρονος είχε ανακόψει την κυβερνοεπίθεση WannaCry, που έπληξε το βρετανικό σύστημα υγείας
Ενώπιον δικαστηρίου στο Λας Βέγκας οδηγείται ο Βρετανός ερευνητής κυβερνοασφάλειας Μάρκους Χάτσινς, που συνελήφθη προχθές σε σχέση με υπόθεση κυβερνοεγκλήματος στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.
Ο 23χρονος είχε κατηγορηθεί για ανάμειξη στο Kronos – ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων από τους υπολογιστές των θυμάτων που χρησιμοποιούνται για να εγγράφονται σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες.
Ο Χάτσινς έγινε γνωστός αφού ανέκοψε την κυβερνοεπίθεση WannaCry που έπληξε το βρετανικό σύστημα υγείας τον Μάιο, αλλά συνελήφθη από το FBI την Τετάρτη.
Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει γνώση της κατάστασης, με άλλους ερευνητές κυβερνοασφάλειας να εκφράζουν έκπληξη για τις κατηγορίες σε βάρος του Χάτσινς.
Το WannaCry εξαπλώθηκε με ταχύτητα σε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση που ξεκίνησε στις 12 Μαΐου. Λίγο μετά ο Χάτσινς βρέθηκε στο προσκήνιο καθώς βρήκε τρόπο να το σταματήσει.
Αυτές τις μέρες, ο Βρετανός χάκερ βρισκόταν στο Λας Βέγκας παρακολουθώντας συνέδρια για την κυβερνοασφάλεια, αλλά οι αναρτήσεις του στο Twitter – στο οποίο είναι συνήθως πολύ δραστήριος – σταμάτησαν πριν από δύο ημέρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ο Μάρκους Χάτσινς συνελήφθη στις ΗΠΑ στις 2 Αυγούστου, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες «για το ρόλο του στην ανάπτυξη και διάδοση του κακόβουλου τραπεζικού λογισμικού Kronos».
«Οι κατηγορίες σε βάρος του Χάτσινς, για τις οποίες συνελήφθη, σχετίζονται με την εικαζόμενη συμπεριφορά περίπου από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Ιούλιο 2015». Δεν έχει γίνει γνωστό που κρατείται ο Βρετανός χάκερ ,σημειώνει το BBC.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου του Νταμάμ, αναφορές για τραυματίες
Συνομιλία με την Ούρσουλα φον ντε Λάιεν
Το βλήμα έπληξε τον τερματικό σταθμό 4 στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ»
Η διοίκηση του Yorkshire Wildlife Park ανακοίνωσε ότι ο Αλτάι είναι ασφαλής
Η ανάρτηση του Πολωνού πρωθυπουργού στο Χ
Η απάντηση του Ουκρανού προέδρου στην ανάρτηση του Τραμπ
«Μην την παραβιάσετε» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Όσα δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο ABC
Στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Σμύρνη
Πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ
Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο επιβραβεύοντας μια πολιτική στάση;
Η κυβέρνηση Τραμπ ισχυρίζεται ότι το ΔΠΔ διοικείται από αυτούς που αποκαλεί παγκοσμιοποιητές
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Ο άνδρας εισήλθε στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι τίγρεις
Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.