- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μελάνια Τραμπ: «Εγκλωβισμένη και περικυκλωμένη» από διαδηλωτές στο Αμβούργο (εικόνες, video)
Μολότοφ, καπνογόνα, αυτοκίνητα που φλέγονται και δακρυγόνα στους δρόμους του μεγάλου λιμανιού της Γερμανίας
Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ, παραμένει «εγκλωβισμένη» στο ξενοδοχείο που διαμένει στο Αμβούργο, το οποίο έχει περικυκλωθεί από διαδηλωτές που συμμετέχουν στην τεράστια αντικαπιταλιστική κινητοποίηση με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των 20 πλέον αναπτυγμένων κρατών του κόσμου, γνωστή ως G20.
Η Μελάνια Τραμπ επρόκειτο να παραστεί σε εκδήλωση για τις συζύγους των ηγετών της G20. Οικοδεσπότης της εν λόγω εκδήλωσης θα ήταν ο σύζυγος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Αμβούργο ενημέρωσε τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι αδύνατο να πάρουν άδεια από την αστυνομία για να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο η Μελάνια Τραμπ.

Να σημειωθεί πως με μήνυμα στο Twitter η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε τη συμπάθειά της προς όσους έχουν τραυματισθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο μεγάλο λιμάνι της Γερμανίας.
Thinking of those hurt in #Hamburg protests. Hope everyone stay safe! #G20
— Melania Trump (@FLOTUS) 7 Ιουλίου 2017
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατάφερε να φτάσει στη σύνοδο εγκαίρως παρόλο που η αυτοκινητοπομπή του χρειάστηκε να κάνει το γύρο της πόλης σε παρακάμψεις για να αποφύγει τους διαδηλωτές.
Observing security lockdown at G20 in Hamburg with @jokowi. Good opportunity to have an extended meeting between two close friends pic.twitter.com/aW2G2SJX7r
— Malcolm Turnbull (@TurnbullMalcolm) 7 Ιουλίου 2017
Νωρίτερα το πρωί ομάδα περίπου 500 αντιεξουσιαστών έκλεισε το δρόμο στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον – άγνωστο αν αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσε να παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Τουλάχιστον 76 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία του Αμβούργου. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν ρίψεις δακρυγόνων και νερού, ενώ οι διαδηλωτές απαντούν με μολότοφ, πέτρες και καπνογόνα.

Η «Καλώς Ήρθατε στην Κόλαση» είναι η μεγαλύτερη αντικαπιταλιστική και ενάντια στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία διαδήλωση των τελευταίων ετών. Η γερμανική αστυνομία ανέμενε συμμετοχή τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων. Παρέταξε απέναντι από τους διαδηλωτές μια δύναμη 20.000 αστυνομικών και τώρα ζητά τη βοήθεια αστυνομικών δυνάμεων άλλων πόλεων για να αντιμετωπίσει τις ταραχές.
Μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό του Αμβούργου καθώς οι διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.