- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αφεντικό για σκότωμα; Όσοι ψήφισαν Κόρμπιν απολύονται πρώτοι
Το email που ξεκίνησε ως αστείο μία ημέρα πριν από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία
Βρετανική εταιρεία προανήγγειλε περικοπές και απολύσεις σε περίπτωση μείωσης των κερδών διευκρινίζοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα… εξόδου σε όσους ψήφισαν το κόμμα των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο κυκλοφόρησε εσωτερικά μεταξύ των μελών του προσωπικού της εταιρείας πληροφορικής και νέων τεχνολογιών Storm Technologies Ltd με έδρα το Γουότφορντ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι ψηφοφόροι των Εργατικών θα κριθούν υπεράριθμοι και θα απολυθούν πρώτοι» εάν το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν κερδίσει τις εκλογές.
Οι Εργατικοί δεν κέρδισαν τις εκλογές, αλλά ήταν οι κερδισμένοι της διαδικασίας. Αύξησαν σημαντικά τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων, τη στιγμή που οι Συντηρητικοί καταποντίστηκαν. Στο μεταξύ, η εταιρεία επικοινώνησε με τον Independent και διευκρίνισε ότι το email ήταν απλά ένα «αστειάκι εσωτερικής κατανάλωσης» και δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν εργαζόμενο.
Να σημειωθεί πως η Storm Technologies έχει συμβόλαιο με την κυβέρνηση για την παροχή υπηρεσιών IT.
«Εάν κατά τύχη κερδίσουν οι Εργατικοί, θα πρέπει να επανεξεταστούν ορισμένα πράγματα εδώ στην εταιρεία. Λοιπόν αν εκτιμάτε τη δουλειά σας και θέλετε να την κρατήστε ψηφίστε Συντηρητικούς», έγραφε το email που έφερε την υπογραφή και αρχικά του αφεντικού, του κυρίου Μπρούκερ. «Οι ψηφοφόροι των Εργατικών θα απολυθούν πρώτοι εάν το Εργατικό κόμμα κερδίσει και οι δουλειές μας πέσουν», συνέχιζε.
Σύμφωνα με τον κ. Μπρούκερ ο Κόρμπιν «απεχθάνεται τους ανθρώπους που βγάζουν καλά λεφτά» κατηγορώντας τον ότι σκοπεύει να φορολογήσει περισσότερο τους πλούσιους και τις εταιρείες. «Τέλος πάντων, απλά ήθελα να μοιραστώ με εσάς μερικές σκέψεις μου. Παρακαλώ ψηφίστε ελεύθερα όποιον θέλετε. Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα», κατέληγε το email.
Τα κέρδη της Storm Technologies βάσει των ισολογισμών που δημοσιεύτηκαν στις 26 Μαΐου του 2016 ήταν 2,2 εκατομμύρια λίρες το 2015. Το email διέρρευσε και έφτασε στα χέρια του συνδικάτου GMB, από τα ιδρυτικά μέλη του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας. Το GMB ανέφερε ότι το μήνυμα παρελήφθη από 109 εργαζόμενους της εταιρείας. «Είναι απαράδεκτο και ανήθικο αυτό που έκανε ο διευθυντής της εταιρείας. Ένα αφεντικό δεν έχει το δικαίωμα να παρενοχλεί και να εμπαίζει τους εργαζόμενους. Δεν έχει δικαίωμα να τους λέει τι να ψηφίσουν», είπε ο γραμματέας του συνδικάτου για την περιφέρεια του Λονδίνου, Γουόρεν Κένι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.