Κοσμος

Reuters – Ο Τραμπ αποσύρει τελικά τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού

Θα επιδιώξει, κατά τα λεγόμενά του, να πετύχει μια  καλύτερη 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357149-740026.jpg

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει απόψε ότι αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, "τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του" να προασπίζεται τα συμφέροντα των Αμερικανών εργαζομένων, σύμφωνα με ένα έγγραφο που είδε το πρακτορείο Reuters, αλλά και τα όσα μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο του Reuters, ο πρόεδρος Τραμπ πρόκειται να πει ότι η συμφωνία του Παρισιού για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενου του θερμοκηπίου θα ήταν υπερβολικά κοστοβόρα για τις ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτό, θα επιδιώξει να πετύχει "μια καλύτερη συμφωνία".

Η απόρριψη της παγκόσμιας συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η άποψη του Ντόναλντ Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ και οι διατλαντικές εμπορικές σχέσεις περισσότερο πλήττουν τους αμερικανούς φορολογούμενους παρά ενισχύουν τη δύναμη και την παγκόσμια επιρροή των ΗΠΑ -εκτιμάται από το Λευκό Οίκο- ότι θα προσδώσουν κύρος στον αμερικανό πρόεδρο και περαιτέρω αναγνώριση από τους υποστηρικτές της πολιτικής του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ