Κοσμος

Μακελειό στο Μάντσεστερ: Αντιπαράθεση ΗΠΑ - Βρετανίας για τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι New York Times

H Μέι έχει εξοργιστεί και θα μιλήσει στον Τραμπ 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355921-737582.jpg
Christopher Furlong/Getty Images

Σε έντονη αντιπαράθεση έχουν έρθει οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ, καθώς μετά από τη διαρροή του ονόματος του δράστη από Αμερικανούς αξιωματούχους χθες διέρρευσαν και φωτογραφίες από τα κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού που εντόπισε η σήμανση στο Manchester Arena.

Ειδικοί αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες δείχνουν πως επρόκειτο για περίπλοκο μηχανισμό, που αποδεικνύει πως ο κατασκευαστής του ήταν εξειδικευμένος και πιθανότατα είχε λάβει εκπαίδευση από τρομοκράτες.

Οι φωτογραφίες αυτές μαζί με λεπτομερείς περιγραφές των κινήσεων του δράστη και των σημείων όπου βρέθηκαν τα θύματα δημοσιεύθηκαν στους New York Times. 

Με ανακοίνωσή του το βρετανικό Εθνικό Συμβούλιο Αστυνομικών Διευθυντών στην ουσία επιπλήττει τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας κάνοντας λόγο για παραβίαση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και υπονόμευση της συνεργασίας.

Η νεότερη διαρροή, που χαρακτηρίζεται πρωτοφανής σε λεπτομέρεια, έγινε λίγη ώρα μετά από δημόσια επίπληξη των αμερικανικών αρχών από την Υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ. 

Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να θίξει το ζήτημα στη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία της.

Μετά από διήμερη διακοπή στην ουσία επαναρχίζει σήμερα η προεκλογική εκστρατεία με παρουσίαση του μανιφέστου του UKIP.

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ