Κοσμος

Ευτυχισμένη μαμά και πολιτικός θηλάζει την κόρη της εντός Βουλής και χαρίζει μια πρωτιά στην Αυστραλία (εικόνα)

«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και γονείς στη Βουλή», έγραψε στο Facebook η Αυστραλή γερουσιαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353481-733085.jpg

Η γερουσιαστής Λαρίσα Γουότερς έγινε η πρώτη γυναίκα πολιτικός που τόλμησε να θηλάσει το παιδί της εντός της Βουλής. Η Γουότερς, η οποία ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, τάισε την δύο μηνών κόρη της Αλία κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας την Τρίτη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας ακολούθησε το παράδειγμα της Γερουσίας επιτρέποντας το θηλασμό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά καμία πολιτικός δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και γονείς στη Βουλή» έγραψε η Γουότερς στο Facebook. «Και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς προς την οικογένεια και ευέλικτους χώρους εργασίας, και προσβάσιμη φροντίδα για τα παιδιά όλων», πρόσθεσε.

Αυτό που έκανε η Γουότερς είναι ακριβώς το αντίθετο από τη νοοτροπία της Κέλι Ο' Ντόινερ, υπουργός στην κυβέρνηση του 2015, η οποία απέφευγε να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα επικαλούμενη την μητρότητα.

Η γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος, Κέιτι Γκάλαχερ, δήλωσε ότι αξίζει αναγνώρισης η ενέργεια της Γουότερς. «Οι γυναίκες το κάνουν εδώ και καιρό σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο Sky News Australia. «Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά κι αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται και να φροντίζουν το παιδί τους, η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για αυτό», πρόσθεσε η Γκάλαχερ.

Μέχρι πέρσι, στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι πολιτικοί επιτρεπόταν να πάρουν τα μωρά τους μόνο μέσα στα γραφεία του κοινοβουλίου ή τους κοινόχρηστους χώρους. Στη Γερουσία όμως ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.

Στην Ευρώπη το 2016 η Ισπανίδα Καρολίνα Μπεσκάνσα των Podemos, η οποία εμφανίσθηκε με το μωρό της και το θήλασε στη Βουλή, προκάλεσε θετικές και αρνητικές αντιδράσεις. Στη Βρετανία συζητείται το θέμα εδώ και χρόνια με κάποιους βουλευτές να προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος γελιοποίησης τους από μερίδα του Τύπου.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ