- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ευτυχισμένη μαμά και πολιτικός θηλάζει την κόρη της εντός Βουλής και χαρίζει μια πρωτιά στην Αυστραλία (εικόνα)
«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και γονείς στη Βουλή», έγραψε στο Facebook η Αυστραλή γερουσιαστής
Η γερουσιαστής Λαρίσα Γουότερς έγινε η πρώτη γυναίκα πολιτικός που τόλμησε να θηλάσει το παιδί της εντός της Βουλής. Η Γουότερς, η οποία ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, τάισε την δύο μηνών κόρη της Αλία κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας την Τρίτη.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας ακολούθησε το παράδειγμα της Γερουσίας επιτρέποντας το θηλασμό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά καμία πολιτικός δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα.
«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και γονείς στη Βουλή» έγραψε η Γουότερς στο Facebook. «Και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς προς την οικογένεια και ευέλικτους χώρους εργασίας, και προσβάσιμη φροντίδα για τα παιδιά όλων», πρόσθεσε.
Αυτό που έκανε η Γουότερς είναι ακριβώς το αντίθετο από τη νοοτροπία της Κέλι Ο' Ντόινερ, υπουργός στην κυβέρνηση του 2015, η οποία απέφευγε να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα επικαλούμενη την μητρότητα.
Η γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος, Κέιτι Γκάλαχερ, δήλωσε ότι αξίζει αναγνώρισης η ενέργεια της Γουότερς. «Οι γυναίκες το κάνουν εδώ και καιρό σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο Sky News Australia. «Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά κι αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται και να φροντίζουν το παιδί τους, η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για αυτό», πρόσθεσε η Γκάλαχερ.
Μέχρι πέρσι, στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι πολιτικοί επιτρεπόταν να πάρουν τα μωρά τους μόνο μέσα στα γραφεία του κοινοβουλίου ή τους κοινόχρηστους χώρους. Στη Γερουσία όμως ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.
Στην Ευρώπη το 2016 η Ισπανίδα Καρολίνα Μπεσκάνσα των Podemos, η οποία εμφανίσθηκε με το μωρό της και το θήλασε στη Βουλή, προκάλεσε θετικές και αρνητικές αντιδράσεις. Στη Βρετανία συζητείται το θέμα εδώ και χρόνια με κάποιους βουλευτές να προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος γελιοποίησης τους από μερίδα του Τύπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.