Κοσμος

Σύλληψη γερμανού στρατιωτικού - Σχεδιαζόταν επίθεση κατά του πρώην προέδρου Γκάουκ

Από ακροδεξιούς στρατιωτικούς στη Γερμανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353383-732787.jpg
EPA/MICHAEL KAPPELER /POOL

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει στη Γερμανία η υπόθεση με ακροδεξιούς στρατιωτικούς που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις και προβοκάτσια.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, οι ύποπτοι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον κορυφαίων πολιτικών και δημοσίων προσώπων, όπως του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Γίοχιμ Γκάουκ και του υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μας.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός ακόμα ενστόλου, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων σε τρεις.

Ο νεότερος συλληφθείς είναι ένας 27χρονος στρατιωτικός που έχει ταυτοποιηθεί ως Μαξιμίλιαν Τ. Θεωρείται ύποπτος για το σχεδιασμό «σοβαρής ενέργειας που απειλεί την κρατική ασφάλεια».

Μάλιστα ο συλληφθείς φέρεται να είναι συνεργός ενός 28χρονου γερμανού αξιωματικού που είχε συλληφθεί στα τέλη Απριλίου, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένας τρίτος ύποπτος που είναι γνωστός ως Ματίας Φ.

Γι' αυτόν τον λόγο, ο γενικός επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έχει διατάξει ενδελεχή έλεγχο όλων των γερμανικών στρατώνων, προκειμένου να εντοπιστούν αντικείμενα που συνδέονται με τη ναζιστική περίοδο και τα στρατεύματα του Χίτλερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως έως τώρα έχουν βρεθεί ναζιστικά «ενθύμια» σε δύο στρατόπεδα του γερμανικού στρατού.

Πηγή: skai.gr

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 
Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 

Όσοι στο εσωτερικό των δύο πλευρών αλλά και στη διεθνή κοινότητα εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια έντιμη διευθέτηση του παλαιστινιακού δεν πρέπει να πιαστούν στην παγίδα των ακραίων φωνών

Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής
Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής

Ο υπεσυντηρητισμός του Ραϊσί, ο φανατικός αντιδυτικισμός του και η απόφασή του να προτάξει τις σχέσεις του Ιράν με την Κίνα και τη Ρωσία θα οδηγούσαν την Τεχεράνη σε ακόμη μεγαλύτερη ρήξη με τη Δύση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.