Κοσμος

Γαλλία: Δήμαρχος παραιτείται επειδή οι δημότες του ψήφισαν Λεπέν

«Δεν θέλω να αφιερώσω την ζωή μου σε μαλ@@»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351423-729025.jpg

Την παραίτησή του σκέφτεται να υποβάλει στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος μιας πόλης στην περιοχή του Πα - Ντε- Καλαί της βόρειας Γαλλίας, εξοργισμένος με την πλειοψηφία των δημοτών του  που ψήφισε υπέρ της προεδρικής υποψηφίου Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου την περασμένη Κυριακή στις εκλογές.

Ο 70χρονος σοσιαλιστής δήμαρχος Ντανιέλ Ντελομέ ανέφερε σε δήλωσή του, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στα τοπικά μέσα: «Είναι καταστροφικό! Είναι πιθανό να παραιτηθώ επειδή δεν θέλω να αφιερώσω την ζωή μου σε μαλ@@». Αυτή η φράση του προκάλεσε αντιδράσεις στα social media και σχολιάστηκε αρνητικά. Πολλοί, ωστόσο, ήταν εκείνοι που συμφώνησαν μαζί του.

Η αντίδραση του κόσμου έκανε τον επί 9 χρόνια δήμαρχο του Άνζεν, μίας μικρής κοινότητας 6.000 κατοίκων, να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας: «Η λέξη αυτή ήταν πολύ κακή και υπερβολική, όμως επιμένω στην ουσία της σκέψης μου» δήλωσε την επομένη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συνέχισε συμπληρώνοντας: «Είχα ενοχληθεί που τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν το Εθνικό Μέτωπο». Ο ίδιος ψήφισε στον πρώτο γύρο των εκλογών τον Ζαν- Λικ Μελανσόν, αλλά θα ψηφίσει «χωρίς δισταγμό» τον Εμανουέλ Μακρόν στις 7 Μαΐου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ