- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γνωστός στις γαλλικές αρχές και στα social media ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι (εικόνες, video)
Παραδόθηκε στην Αμβέρσα ο δεύτερος ύποπτος
Παραδόθηκε ο δεύτερος φερόμενος ως ύποπτος για εμπλοκή στην ένοπλη επίθεση στο Παρίσι σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας από τις αρχές του Βελγίου, το οποίο «έφτασε χθες Πέμπτη στις γαλλικές αρχές», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει προς το παρόν αν αυτή η εξέλιξη συνδέεται με την επίθεση εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο Πιερ-Ενρί Μπραντέ δήλωσε ότι μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση ένας δεύτερος άνδρας ταυτοποιήθηκε από τις βελγικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά τις γαλλικές.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό. Το Ισλαμικό Κράτος είναι αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα και το όνομα του 30χρονου δράστη Αμπού Γιούσεφ. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, ο δράστης, που σκοτώθηκε από την αστυνομία, είναι Γάλλος και βρισκόταν ήδη ήταν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για τη «ριζοσπαστικοποίησή» του και ότι είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001. Αυτή είναι η φωτογραφία του δράστη που κυκλοφόρησε στα social media και αναδημοσιεύεται από τα ΜΜΕ.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, αλλά το όνομά του δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι να εξακριβωθεί εάν είχε συνεργούς. «Η ταυτότητα του επιτιθέμενου είναι γνωστή και έχει ελεγχθεί. Δεν θα την δώσω στη δημοσιότητα διότι συνεχίζονται οι έρευνες», διευκρίνισε ο Φρανσουά Μολέν.
Η ζωή πάντως στο Παρίσι έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς και τα περισσότερα καταστήματα στα Ηλύσια λειτουργούν κανονικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Πώς οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» σπόρους ετών κάτω από την άμμο
Το περιστατικό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Τι κίνητρα βλέπουν οι Αρχές
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.